KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING     KEEP ON RUNNING    

Mötesplatsen för
HUDDINGE AIS
Medel och Långdistansare
TRAIN HARD - WIN EASY


 

 

Löpargruppen
Tävlingar
Träningar
Löparnyheter
Arkiverat
Länkar
Bildgalleri
Veckans Bild
Presentation
Aktiva
Tränare
Huddinge AISUppdaterad 11.7.2011
324388

Besökare sedan starten hösten 2004


KANONLOPP I GÖTEBORG OCH KLUBBREKORDx2!

Carro persar ner halvsekunden!                                                 Foto: Kim Hedbom
Världsungdomsspelen bjöd på mycket växlande förhållanden med allt från sol och hetta till rena skyfallet. På lördagen bjöds i alla fall på bra förhållanden framåt kvällen då värmen stigit efter regnandet och att solen kommit fram. 400-metersloppen bjöds på bra förutsättningar och Caroline Kihlblom var först ut i A-heatet på F17. Det skulle bli ett högklassigt lopp efter diverse strul med två omstarter drog fältet iväg med hög speed de första 200 och Carro vände på 27,18 vilket var enligt planerna att försöka gå ner mot 27 blankt för att kunna pressa tiden ner mot 57 sekunder. I sista kurvan såg det ut som att hon hade loppet under kontroll men den höga farten började kännas och när det var 30 kvar stumnade benen och Josefin laFleur kunde rinna från och vann på 56,63 vilket var pers med över 1,5 sekunder för henne. Carro lyckades hålla undan på andraplatsen med nya kanonperset 57,32 vilket alltså är nästan halvsekunden snabbare än Stadionloppet på tisdagen. Dessa två var egentligen bara testlopp inför en ny träningsperiod fram till Valbo men visar på mycket bra utveckling där huvudfokuset ligger på slutet av augusti.

Nigusu visar på bra hinderteknik                                                Foto: Kim Hedbom
Nigusu Solomon är på, plats för att tävla sig i form och först ut var 2000 hinder vilket kommer att bli huvuddistans den här säsongen. Efter ett stabilt lopp där han visade överlägsen teknik framförallt vid vattengravarna målade han på nya klubbrekordet 6:22.12 utan att ha blivit trött och knep tredjeplatsen. Nu behövs lite snabbare intervallpass för att få upp farten i benen och börja jaga ner mot 6-minutersgränsen när det börjar närma sig SM.
1500-metersloppet på lördagen var ungefär samma tendens, jämnt tempo i bra fart men utan att få ut allt ur kroppen och utan mjölksyra efter målgång. 4.18 måste vässas fartmässigt med 10-talet sekunder för att nå SM-formen. 
Avslutande 3000-metersloppet på söndagen blev det genom en miss av arrangören till att springa i B-heatet vilket innebar att det blev till att gå upp och dra omgående. Den enda som förmådde att hänga på var en norrman men efter två varv släppte även han efter en liten fartökning varpå det blev en sololöpning resterande 2000 meter. Ett stabilt och "behagligt" tempo resulterade i ännu ett klubbrekord på 9:22.66. Med mera konkurrens hade det troligtvis hamnat runt 9.15. Sammanfattningsvis konstaterades att det ser ganska bra ut inför mästerskapen framöver och 9-minutersgränsen på 3000 ligger inte alltför långt från och under 6.10 på hinder kommer inte heller att bli någon omöjlighet fram till USM.

Fredrik i kamp                                                                             Foto: Kim Hedbom
Fredrik Kihlblom gjorde två bra lopp och det första gick över 600 meter på fredagen där det blev nytt pers med 1.38. På lördagen var det 1500 på programmet och där blev det Fredrik som fick göra dragjobbet de två första varven då han inte kom in i någon lucka. Efter en snabb öppning på 71 sekunder blev det en jobbig resa men nya perset 4.46 noterades i värmen och någonting att bygga vidare på framöver.

Victor i tätt 1500-lopp                                                                 Foto: Kim Hedbom
Victor Hedin var inte nöjd med sitt 1500-meterslopp där han sprang seniorernas B-heat. De första två varven gick inte särskilt snabbt och pekade mot en sluttid kring 4 minuter men sedan ökade farten lite men fältet spräcktes inte upp förrän vid 300 kvar och Victor rullade in på 3.58 vilket i dagens läge är ett "misslyckande" för honom efter han nivåhöjning den här säsongen. Söndagens avslutande 800 blev väl också "en dag på jobbet" med 1.54,10 långt ner i fältet.

Resultat


CARRO UNDER 58 I OMSTARTEN

Tuff konkurrens från Kajsa,Vendela och Elin                                                                                         Foto: Kim Hedbom
Stadionkväll 2 var vikt åt 400 och 1500 meter med bra besked från våra löpare.
Caroline Kihlblom gjorde comeback 3 veckor tidigare än planerat efter sin skada.
Efter att bara ha fått köra ett par längre maxlopp den sista veckan för att inte fresta på baksidan var det  med spänning vi såg fram emot om farten skulle finnas där. Målet med loppet var bara att få det att fungera och att försöka öppna första 200-ingen snabbt.
Med bra konkurrens på startlinjen av framför allt Elin Moraiti var det inga problem att tända till även om lottningen gav ytterbanan. Det var en aggressiv löpning de första 100 meterna och för första gången blev det en vändning på 27 blankt vilket var målet. Elin fick kämpa för att hålla kontakten och Vendela Mindelöf hade släppt några meter till vändningen. I sista kurvan segade sig Elin om och kunde flyta från till en säker seger på nya perset 55.19. Det blev en kamp mellan Carro och Vendela på upploppet som togs hem av den sistnämda efter att Carros ben stumnat på sista hundringen. Nya perset 57,80 i återkomsten för Carro lovar gott och nu bär det av till Göteborg för ett till lopp innan träningen skruvas upp för att få mera speed i benen med Kreta som träningsbas.
Herrarnas 1500-meterslopp blev ännu en stark HAIS-gren för kvällen med framför allt Victor Hedin som förbättrade perset med fyra sekunder till fina 3:54.30. Nigusu Solomon gjorde årsdebut och höll upp till 1000/2.42 då benen kroknade och han kämpade sig in på 4:18 ett par sekunder före Otto Kingstedt 4:20. Brorsan John hade 4:05.

Resultat


ÄDLA MEDALJER VID STAFETT-SM
Våra stafettlag fick en nästan 100-procentig utdelning då första dagens SM-tävlingar avgjordes i Växjö. P19 400 inleddes med ett lugnt försöksheat där endast ett lag blev utslaget och det räckte med att ha ett lag bakom sig med andra ord. I finalen blev det bättre fart och det var mycket nära att det gått hela vägen fram till guld men det blev Hässelby som drog det längsta strået. Silver i alla fall till Viktor och Alexander Björnberg, Anton Nilsson och Robin Nordqvist.
Svenska stafetten för P17 inleddes med en tredjeplats i försöksheatet och en nervös väntan på det andra. Det visade sig att tiden räckte mer än väl för en finalplats.
I finalen blev det en stentuff medaljfight där "Henke" Malmberg lyckades klämma sig in som segrare och bärgade stafettguldet. Övriga i guldlaget var Nigusu Solomon, Dennis Elms Jansson, Daniel Erkas, Gabriel Heen och Oscar Ray-Frayssinet.
Bredden gjorde att vi alltså kunde få in två fräscha löpare till finalen vilket var nyckeln till guldet.
Till sist hade vi 4x100-laget på seniorsidan som motsvarade favoritskapet och tog hem ett säkert guld genom Jan Wocalewski, Tom Kling Baptiste, Alexander Nordkvist, Oskar Åberg och Adam Chiquer som tog startsträckan i försöksheatet.
Slutligen hade vi ett lag på P15 800 meter som inte räckte till riktigt utan kom in på en femteplats i direktfinalen eftersom det endast var sex lag till start.

Resultat


VICTOR SATTE KLUBBREKORD
Victor Hedin åkte ner till Norrköping med träningskompisarna för att springa 800 meter på Tjalvespelen. Detr blev ett snabbt lopp mot idel seniorer som förre FIG:aren och träningskompisen Thobias Ekhamre vann på 1.49,66. Victor kom in som fyra några meter bakom tättrion på nya klubbrekordet 1.54,29. Med det underskred han det gamla 20-årsrekordet.

Resultat


SILVERPLATS FÖR STEFAN PÅ MINIMARAN

Tätklungan drar ifrån tidigt                                                                                                                          Foto: Kim Hedbom
Näst sista loppet på försäsongen för Stefan Stojanovic var ett av årets delmål Stockholm Minimarathon. Redan efter några hundra meter var det en tätklunga bestående av Simon Sundström tätt följd av Stefan och tre killar till bl.a. vår egen Fredrik Kihlblom. Så var läget när man gick in på terrängdelen av banan. Vid 500 kvar hade fältet splittrats och Simon hade fått en 20-meterslucka ner till Stefan och de övriga hade släppt. Vid ingången till Stadion hade luckan krympt till hälften men Simon kunde hålla undan och vann endast tre sekunder före Stefan som fick 8.08 på de 2355 meterna. Banan hade förlängts med 100 meter för att löparna skulle få gå i mål som "riktiga" maran. Fredrik orkade inte hela vägen utan kom in på en niondeplats halvminuten efter.

Resultat


SILVERPLATS FÖR CHRISTINA I FRANKRIKE

Christina åter med i leken 
Christina Hultman gjorde comeback i tävlingssammanhang efter att inte ha tävlat sedan lag-SM förra året p.g.a. ett litet elakt ben i foten som gått av.
Det var inte vilklen comeback som helst utan ett riktigt tufft 17 km terränglopp i Frankrike där hon varit i några månader. Det var 300 meter stigningar under loppet vilket gjorde det hela till ett riktigt kraftprov. Hon var i ledning efter första milen men när loppets blivande segrare gick om tordes hon inte hänga på då det var osäkert vilken form kroppen skulle vara i. Det blev dock en mycket fin andraplats i loppet på en tid runt 1.22. Det blir några lopp till innan gamla Svedala får besök av Christina igen och förhoppningsvis en satsning på hindersäsongen med bl.a. SM i augusti.


STOCKHOLM MARATHON
Colm o´Callaghan räckte inte riktigt ända fram då han gjorde ett försök att närma sig 2.30-gränsen på årets upplaga av Stockholm Marathon som avgjordes i en ganska behaglig temperatur kring 14 grader. Mellantiderna gav redan från start indikationer på att det skulle bli svårt att komma ner mot 2.30 och klubbrekordet och efter att ha noterat 1.16.37 halvvägs blev det till att kämpa sig igenom andra halvan. Farten dalade i takt med att motvinden blev mer kännbar då fältet spreds ut på andra varvet men trots det plockades placeringar hela vägen från första 5 km-passeringen och i mål blev det slutligen en 31:a plats totalt. Johan Sand noterade 2.47.10 och Karl-Johan Karlberg 2.50.54. Ytterligare en löpare under 3 timmar hade vi i Petra Kindlund som i sin marathondebut fick 2.57.28 och en 18:e plats efter att ha tappat 5 minuter på andra halvan. Noterbart är att vi hittar en "gammal" 400-löpare nämligen Leo Silvén Möller som slet sig runt på 4.27 efter att faktiskt ha varit nere under 2 timmar efter halva loppet.

Resultat


STEFAN VINNARE ÄVEN PÅ BANA
Stefan Stojanovic ställdes mot sina två lagkompisar från stafett-DM när P13-killarnas 800-meterslopp avgjordes vid Brommaspelen på Stockholms Stadion. Första 200 drogs farten upp av Fredrik Kihlblom följd av Stefan men farten bedarrade på den andra fjärdedelen och efter klockringningen försökte Stefan gå upp men kom inte förbi förrän på näst sista rakan då han ökade trycket i löpningen och gled från hela vägen in mot mål och tog hem en säker seger i loppet på 2.20.06 ett par sekunder före Fredrik. Vår tredje löpare Jonathan Bergdahl hade en jobbig kväll och kämpade sig in på en fjärdeplats med 2.29. Nu väntar ett av huvudmålen på försäsongen nämligen Minimaran på söndag där Stefan och Fredrik åter igen ställs mot varandra.

Resultat


KAJSA TVÅA PÅ VÅRRUSET
Kajsa Berg gjorde ett bra lopp när hon sprang Vårruset på onsdagskvällen.
En fin andraplats slagen på upploppet med 17.40 på de 4850 meterna visar att Kajsa förhoppningsvis är på väg att hitta tillbaka till hennes nivå.

Resultat


LIZA DAGENS ROOKIE PÅ LAG-SM

Liza går i mål som segrare       Foto: Kim Hedbom
Söndagens kval till Lag-SM tippades på förhand bli en övermäktig uppgift för ett sargat HAIS-lag där skador m.m. gjorde att tipsen lutade åt att vi skulle åka ur serien.
De första två grenarna bekräftade detta men sedan började det ramla in poäng från flera håll. På 5000 meter fick Liza Clark gå in och ta över och efter att ha kollat startfältet bestämdes att hon skulle hänga på täten så länge hon orkade. Det blev ett måttligt utgångstempo och efter 2200 meter tyckte Liza att det gick för långsamt så hon gick upp och drog och splittrade fältet nästan omgående. Den enda som förmådde att hänga med var Hammarbylöperskan som när det var 1200 meter kvar gick upp i täten men utan att bli av med Liza. När det ett varv senare började ta emot i motvinden bromsade hon in och tvingade Liza att gå upp och dra igen. Efter detta tryckte hon på mer och mer och på sista varvet blev luckan större och det blev en defilering in i mål och dagens första grenseger var ett faktum. Detta var alltså det första banlopp hon sprungit sedan sitt första försök på DM för över två år sedan.

JOssan i dagens första lopp      Foto: Kim Hedbom
Josefin Eriksson fick det tvivelaktiga nöjet att dubblera och först ut var 800 meter där hon ställdes mot högklassigt motstånd i trion Elin Moraiti, Rebecca Högberg och Betty Strandberg. Detta gjorde att taktiken var enkel, fokusera på resten i startfältet och eftersom Tureberg inte fick någon löpare till start var det bara en kvar. Efter klockringhningen gick Jossan förbi Jessica Andersson och tryckte bara på så mycket som behövdes för att kunna slappna av på upploppet för att spara krafter till 1500.

Startduell                                  Foto: Kim Hedbom
Det var länge osäkert om Sophia Persson skulle komma till start i hinderloppet men efter att ha vilat sina ömmande vader gjordes i alla fall ett försök. De första två varven gick ganska lätt eftersom hon kunde spara mycket krafter tack vare sin fina teknik på framför allt vattengraven. Visserligen var hon tvungen att köra med samma ben hela tiden för att spara vaderna men det funkade bra hela vägen. Två löpare hade hon lämnat efter sig och var på väg att komma ikapp en tredje men hann inte ända fram utan fick nöja sig med fjärdeplatsen. Tidsmässigt inget kanonlopp men det räckte faktiskt till att vara SM-klar redan på distansen även om det måste vässas mycket för att kunna knipa en medalj på SM.

Dagens andra lopp                                                                      Foto: Kim Hedbom
När det var dags för 1500 meter hade det börjat blåsa ordentligt vilket gjorde att ingen ville gå upp i täten. Eftersom Jossan behöver fart i sina lopp för att grilla de övriga blev hon tvungen att gå upp själv direkt efter start. Efter ett långsamt första varv insåg hon att det skulle fortsätta på samma sätt och gjorde då det enda rätta när hon försökte dra upp farten betydligt. Tyvärr blåste det nu rejält motvind på bortre rakan vilket gjorde att det blev mycket jobbigt att ligga där framme. När det var 300 kvar började det komma upp folk bakifrån och Jossan gled ner i fältet till en fjärdeplats.
Matchen i övrigt vändes till vår fördel med fyra grensegrar på kast och långdistans och vi fixade fjärdeplatsen. Segrade gjorde Hammarby och Tureberg fick kliva ner till en lägre division till nästa år. Det var för övrigt mycket dramatik vid den avgörande sista stafetten där Falun i stort sett bara behövde komma runt med pinnen eftersom de hade tre poängs försprång till Hammarby men redan i första växeln missade man och lagsegern försvann på bråkdelen av en sekund.

Resultat


STEFAN KNEP KLUBBREKORDET

Stortid av liten kille                                                                                                                                     Foto: Kim Hedbom
Stefan Stojanovic letade sig ut till Sayo och P17-klassen för att hitta ett 1500-meterslopp på hemmaplan innan han drar ner till Serbien för att träna och hälsa på släkten under sommaren. Klart yngst och minst visade han inte stor respekt mot de andra killarna utan hade en plan för hur han skulle lägga upp loppet för att komma under 4.40-gränsen.
De andra drog iväg mycket snabbt på första varvet men Stefan lade sig exakt på de 54/300 han skulle öppna på och efter 800 meter passerade han en av killarna och fortsatte att jobba framåt och låg hela tiden på planerat tempo. Det var också planerat att sätta in stöten med 300 kvar och det blev en fartökning och till och med en spurt sista 100 in i mål och tiden 4.39.08 räckte till att radera ut Victor Hedins 7 år gamla rekord.
Tätstriden i loppet utkämpades mellan Otto Kingstedt och Rickard Lindoff från Hässelby och duellen avgjordes på upploppet där Otto inte förmådde att hänga med efter att ha dragit nästan hela loppet.

Rena klubbmästerskapet på 400                                                                                                                  Foto: Kim Hedbom
Herrarnas 400-meterslopp mönstrade rena rama klubbmästerskapet där vi hade fyra löpare med i samma heat. Tyvärr så hade de seedats in i B-heatet efter betydligt långsammare löpare som fick springa i A-heatet. Hammarbys Alexander Persson var snabbast upp till 200 med Anton Nilsson och Henrik Malmberg några tiondelar efter.
Alexander Björnberg låg några meter efter sin vana trogen och tappade fram till täten. När det var dags för upplopp stumnade hela gänget till förutom Alexander som här inledde sin starkaste del i loppet och gick snabbt förbi namnen i Bajen och därefter även Anton men hann inte ikapp Henke som knep heatsegern på 50.54. Alexander 51.03 och Anton 51.11 var topptrions tider.

Startduell                                  Foto: Kim Hedbom

Resultat


KLUBBREKORD AV P13-KILLARNA

Kanontid av P13-laget                                                                Foto: Kim Hedbom
Första dagen av Stafett-DM på Sätra resulterade i ett vasst klubbrekord för P13-killarna som sprang 3x600 meter. Jonathan Bergdahl hade första sträckan som sprangs på fina 1.44 vilket ledde till delad ledning då han lämnade över till Stefan Stojanovic som tryckte på ordentligt från start och hade skapat lucka redan efter 150 meter som bara blev större och större. Efter de 600 meterna som avverkades på 1.39 var det en betryggande ledning att ta över för Fredrik Kihlblom och han tog pinnen runt in i mål utan några misstag på 1.41 vilket ledde fram till en överlägsen seger med 7 sekunder ner till Hammarby på nya klubbrekordet 5,04.39. Hade det varit lite varmare i luften hade det kunnat bli under dröm-5 men det får bli nästa gång...

Resultat


MYCKET RÖDGULT I TOPP PÅ KVANTUM

Tätduon i spets direkt                                                                 Foto: Kim Hedbom
Det blev mycket HAIS på årets upplaga av Kvantumloppet.
10 km-banan togs hem dubbelt på herrfronten där Otto Kingstedt drog det längsta strået efter att tvåan Alberto Ramos fått håll med ett par kilometer kvar.
    
Otto och Alberto fixade dubbelseger och Anna tog hem tjejklassen                           Foto: Kim Hedbom
Bland tjejerna sprang Liza Clark in som tvåa efter Anna Rahm som tog hem en säker seger nära tre minuter före tvåan Liza.

Stefan och Dan såg motståndarna bara ryggen på                    Foto: Kim Hedbom
På korta banan blev det ganska omgående en duell mellan Dan Bergström och Stefan Stojanovic som denna gång fick springa mot alla åldrar inklusive de fåtal seniorer som ställde upp på 3,4 km-banan. Vid backen upp mot KIP åt Stefan upp det lilla försprång Dan skaffat sig på den snabba delen av banan men på terrängvarvet blev till slut Dan för stark och kunde gå ifrån till en säker seger på 11:38 mot Stefans 12:04.

HAIS-dubbel på korta banan    Foto: Kim Hedbom

Resultat


CARROS DEBUT IMPONERAR

Carro inponerade stort i debuten                                               Foto: Kim Hedbom
Så var det då äntligen dags för Caroline Kihlblom att göra årsdebut på huvuddistansen 400 meter där det satts upp ett testlopp i anslutning till Huddinge-OS på Källbrink.
Torsdagens Speedy Gonsalez-lopp på Enskede avstods för att koncentrera sig på hemmapremiär i stället. Efter en bra start drogs farten upp av Johan Wibäck de första 200 meterna som han vände på 26,95. Carro sekunden efter på 27.94 vilket var lite långsammare än planerat. I andra kurvan gled hon ikapp och förbi hela fältet och väl ute på upploppet fanns det ingen som kunde hota och Carro gled i mål på nya perset 58.07. Med lite press på upploppet hade det lätt gått ner under 58 vilket lovar gott inför fortsättningen.
Årets utomhuspremiär kan jämföras med förra årets på Sayo med tiden 61,72...
Mats Nagle gjorde ett klubbrekordförsök då han attackerade Bill Krohns 59,7 men höll inte hela vägen in där det fattades halvsekunden men det känns som att det kan gå vägen senare in på säsongen.

Henke i stark debut                                                                     Foto: Kim Hedbom
I A-heatet blev det till slut en övertygande seger för Henke Malmberg efter att Alexander Björnberg ramlat framstupa ur startblocken och aldrig kom in i loppet.
Brorsan Viktor kände fortfarande loppet från i torsdags i benen och det blev halvsekunden långsammare än det fina loppet på torsdagen.
1500-metersloppet blev ganska glest befolkat men Josefin Eriksson fick den genomkörare hon behövde inför nästa veckas lag-SM och noterade utmärkta 4.52.00 utan konkurrens vilket lovar gott. Som bonus blev det också ett nytt klubbrekord för F19. I samma lopp sprang Otto Kingstedt in på 4.35.

Resultat


LOVANDE PREMIÄR FÖR VIKTOR OCH ALEXANDER

Bröderna pressar Sunneborn                                                     Foto: Kim Hedbom
Torsdagskvällen bjöd på 400-meterslopp på Enskede, Speedy Gonzales,
arrangerat av Hammarby Friidrott.
Viktor och Alexander Björnberg tog tillfället i akt att byta ut ett maxpass mot tävlingssituation. Det var ganska blåsigt med stundtals ordentliga vindbyar men de första 200 meterna var det lite medvind för att bli en "vägg" vid ingången till andra kurvan. Snabbaste öppningen hittills för killarna där Alexander som vanligt var lite försiktigare medan Viktor var ett par tiondelar före Mattias Sunneborn upp till 200 och noterade snabba 23,5 sekunder. Det höll mycket bra trots motvinden i 150 meter men där tog öppningen ut sin rätt för Alexander och Viktor hade det tungt sista 100.
51.44 för Alexander och 52.95 för Viktor gav mersmak inför närmaste perioden som omfattar ett lopp på Källbrink på lördag samt dubbelstart på Sayo som förberedelse inför stundande stafett-SM där de ingår i ett mycket starkt 4x400-lag med Robin Nordqvist och Anton Nilsson. Altmeister Sunneborn tog hem racet med grymma 50.09.

Resultat


BRA SÄSONGSDEBUTER AV CARRO, STEFAN OCH FREDRIK

Carro och Sara drog iväg från start                                           Foto: Kim Hedbom
Caroline Kihlblom öppnade bansäsongen med att känna av banorna i Danderyd och seniorernas 800-meterslopp. Första loppet på distansen efter SM förra året mitt i en av de sista tunga träningsveckorna gav mycket goda besked då hon höll fint upp till 500 meter efter en öppning på 66 sekunder men där fick släppa hårt dragande Sara Rönnby som kämpade sig i mål på 2:17. Carro målade på 2:22,64 vilket innebar det snabbaste loppet på tre år för hennes del och lovar tider ner mot 2.16 när träningen nu släpps upp för att fokusera på 400 meter. Ett par lopp till på distansen blir det under försommaren även om tyngdpunkten ligger på 400 och även ner mot 200.
Sophia Persson hade ingen bra dag på jobbet och landade på 2:31.11.

Hais-duell loppet igenom                                                           Foto: Kim Hedbom
Stefan Stojanovic ställde upp på 600 meter som snabbhetsträning dagen efter det fina terrängloppet på lördagen och fick här möta kompisen Fredrik Kihlblom som hade gjort tre grenar under dagen vilket gjorde det osäkert hur de skulle orka köra i loppet.
Det blev som så många gånger förr Fredrik som stod för farthållningen och efter 200-ingar på 32 och 33 sekunder drog han hårt i sista kurvan men på upploppet rann Stefan förbi och gick in på nya perset 1:39,06 med Fredrik sekunden efter.
I den ett år yngre klassen hittar vi ett toppresultat av Jonathan Bergdahl med 1:41.11 på de 600 meterna vilket gav en andraplats.

Resultat


COLM NÄRA KLUBBREKORDET PÅ KUNGSHOLMEN
Colm o´Callaghan stod åter på startlinjen efter sitt brutna magproblemslopp i Rotterdam när han intog Kungsholmens gator och backar. Halvmarathon stod på dagsprogrammet och det blev ett mycket fint lopp i försommarvärmen där han kom in som fin sexa på 1:13.03 på den inte alltför lätta banan. Det blev även ett DM-guld i M35-klassen som togs hem med över 2 minuter tillgodo. Lite längre ner i resultatlistan finner vi Johan Sand på 16:e plats och DM-brons på 1:16.19. Bland alla våra DM-löpare lyckades annars Lars Degerheim bäst med ett DM-guld i M60-klassen.
Det var väldigt tunnsått med tjejer denna gång men den enda vi hittar i resultatlistan, Petrs Kindlund gjorde det desto bättre med en tredjeplats på 1:24.22.

Resultat


STEFAN OCH ALBERTO DAGENS SEGRARE
Efter att inte ha blivit uttagen i stafettlaget på Turebergsstafetten blev det i stället Spring Cross och de dryga 2,5 km terränglöpning i tuffa backar kring Frescati för Stefan Stojanovic. Alla ungdomsklasserna upp till 17 år hade gemensam start vilket ledde till bra fart från början. När det var dags för målgång var det emellertid 13-årige Stefan som kom först med en betryggande ledning och han bröt mållinjen 7 sekunder före tvåan i loppet men hela 30 sekunder före tvåan i P13-klassen. Detta var Stefans fjärde raka seger på terrängsäsongen vars segersvit inleddes på SM-banan i Uppsala.
För övrigt sprang Liza Clark bra på tjejernas 6 km och kom in som tvåa och var placeringen före Monica Kingstedt. Frågan är om det inte var första gången Liza klämde sig in före altmeister Monica...?
Dagens andra segrare kom vid Lidingö Ultra och herrarnas 26 km där Alberto Ramos fick till det ordentligt på den mycket kuperade banan och tog hem en klar seger drygt 2,5 minuter före tvåan i loppet.

Resultat Spring Cross
Resultat Lidingö Ultra


STEFAN TOG HEM ÄNNU EN TERRÄNGSEGER
Stefan Stojanovic visar att vinterns volymträning börjar ge resultat på terrängsäsongen. Eftersom en baksida har spökat har det varit åtskilliga grundträningspass och bara en stympad inomhussäsong vilket har gett han möjligheten att få en rejäl grundträning.
Påsksmällens 2000 meter terräng var ganska tuff och genomfördes på årets hetaste dag då man mätte upp 22 grader i sommarsolen. Efter att ha legat avvaktande i tätgruppen det första varvet trycktes farten upp och det blev en lucka ner till de övriga som kunde bevakas hela vägen in i mål där tiden 6:48 skrevs in i resultatlistan vilket är mycket bra på den relativt tuffa banan. Enhörnas Marcus Häggh tvåa fem sekunder efter och vår egen Fredrik Kihlblom trea ytterligare sekunden efter. Alberto Ramos gjorde ett godkänt lopp på seniorernas 10 km även om han tappade på andra varvet på den backiga banan. John Kingstedt bröt P19-loppet.

Resultat


NIGUSU I STARK COMEBACK PÅ TERRÄNG-SM

Nigusu gjorde en övertygande comeback                                                                                                Foto: Kim Hedbom
Nigusu Solomon gjorde en mycket stark återkomst efter bara två veckors träning efter den olycka han råkade ut för i samband med USM strax före finalen. Första kilometern hängde han med i tätgruppen där Napoleon Solomon drog upp farten. I den första av två grymma backar var det avslappnad löpning och det var fortfarande mycket bra tätkontakt med de äldre 17-åringarna. Fram mot den andra omgången av mördarbacke såg det mycket hoppfullt ut för en medalj men efter mycket krigande mot slutet blev den denna gång en fjärdeplats. I samma lopp kom Otto Kingstedt 11:a i P17-klassen efter att Nappe dominerat stort hela vägen.

Fullt fokus från start                                                                    Foto: Kim Hedbom
Stefan Stojanovic gjorde en imponerande löpning när han ställde upp utom tävlan i UDM för att få springa SM-banan. Efter 100 meter var det enda de andra löparna fick se av honom spikarna under sulorna när han flög iväg och öppnade den första kilometern under 3 minuter. Farten drogs ned ordentligt i den grymma 15-gradersbacken men sluttiden 7:02 var halvminuten före andra man i mål.
För övrigt tog Monica Kingstedt en silvermedalj i K50-klassen efter en rafflande spurtduell om guldet och Catharina Sundelöf knep fjärdeplatsen i K45-klassen.
John Kingstedt kom sjua i P19.

Resultat


NIGUSU BACK ON TRACK TOG TREDJE RAKA TITELN

Nigusu distriktsmästare igen          Foto: Kim Hedbom
Nigusu Solomon ställde upp på årets terräng-DM efter endast en veckas träning efter sin olyckliga skada. Det syntes inte i steget att han varit borta från löpningen under två månader utan det blev en mycket säker seger vilken innebar tredje raka i karriären.

Stefan i årsdebut                             Foto: Kim Hedbom
Stefan Stojanovic säsongsdebuterade genom ett fint lopp och en bronspeng i P13-klassen. Tyvärr så bröt två av våra löpare så ett guld som vi siktat på försvann i fjärran.

Även Alberto back on track          Foto: Kim Hedbom
Alberto Ramos var på banan igen efter sina baksidesproblem i Berlin och gjorde en mycket lovande löpning när han kom in som sjua på 12 km-banan.
Monica Kingstedt vann K50 som ensam deltagare och Ulf Eriksson kom tvåa och Robert Holmgren trea i M45-klassen. John Kingstedt tvåa i P19.

Resultat


COLM VÄSSAR FORMEN I VALLENTUNA
Colm o´Callaghan visade på gryende form när han sprang sista deltävlingen i årets Bore Cup-serie som avgjordes över 15 kilometer i Vallentuna. Mycket goda 51:02 skrevs in i resultatlistan och en fjärdeplats i loppet. Detta var en del av förberedelserna inför Rotterdam Marathon som avgörs den 10 april. Siktet är inställt på att försöka gå under 2:30 och förutsättningarna ser bra ut. Hoppas bara att det långa löpningsuppehållet p.g.a. skada inte ska påverka uthålligheten över fulldistans.

ResultatArkiverat 2004-2010

 TILLBAKA


Vill ni se vad som har hänt i klubben den senaste tiden
kan ni kolla in Arkiverat.

Löparnyheter från hela världen hittar ni under
rubriken Löparnyheter.

Bilder från Finnkampen, Veteran-SM, Träningar m.m.
hittar ni i Bildgalleri.

Information om träningstider m.m. kan ni se
under Träningar.

Missa inte vår utsökta Länksida som är under uppbyggnad.


TILLBAKA

 

 

 

<!-- Loopia Counter Beginning -->
<img src="http://counter.loopia.se/stats_img.php?domain=hedbom.se" alt="" width="1" height="1" border="0">
<!-- Loopia Counter End --> 

 

Dat AKTUELLT Anm.

 

STAFETT-SM PÅ VIDEO
P15 3x800 Final
F17 1000 Försök
F17 1000 Final
P17 3x800 Final
P19 3x800 Final

ISM-LOPP PÅ VIDEO

P15 1000 meter försök
P15 1000 meter final
F16 400 meter försök
F16 400 meter semifinal
F16 400 meter final
F15 1000 meter försök
F15 1000 meter final
P16 1500 meter försök
P16 1500 meter final
F19 1500 meter försök
F19 1500 meter final
P19 1500 meter försök

VECKANS CITAT
...och ur kaoset ljöd en röst och sade:
Le och var glad, det kunde vara värre!
Och jag log och var glad,
och det blev värre

- Okänd


Det finns två företeelser som är oändliga,
universum och den mänskliga dumheten.
Jag är dock inte säker på den förstnämnda.

- Albert Einstein


Med en dator kan vi numera göra
en hel dags arbete på bara en timme.
Men det tar förstås sju timmar
att lista ut vad vi gjorde.

- S.K. Jones


Bildning är det som blir över
när vi glömt det vi lärt oss.

- Ellen Key


Semester är den ledighet som utgår
för att de anställda skall påminnas
om att företaget klarar sig utan dem.
 
- Earl Wilson