Löpargruppen
Tävlingar
Träningar
Löparnyheter
Arkiverat
Länkar
Bildgalleri
Veckans Bild
Presentation
Aktiva
Tränare
Huddinge AIS
   Arkiverat 9  
ARKIVERAT MATERIEL FRÅN 2004


RACHID HEMMADEBUTERADE MED SEGER

Huddinge AIS storlöpande Rachid Aitbensalem
lämnade alla konkurrenter bakom sig när han vann
HuddingeTerrängen och därmed inkasserade
förstapriset bestående av en videokamera från Samsung.
Motsvarande prestation på tjejsidan gjordes av
Lena Mellbäck från Spårvägen som även hon
belönades med en videokamera.
Tvåorna och treorna blev inte heller lottlösa när de
erhöll produkter från Asics och Intersport.

Ungdomsklasserna dominerades självklart av
arrangerande Huddinge AIS men även här
blev det hård konkurrens om pallplatserna.
Detta var ju även klubbmästerskap för alla HAIS:are.

Som avslutning vill vi tacka våra sponsorer
för det fantastiska stödet som innebar att
vi kunde erbjuda ett mäktigt prisbord.
Och naturligtvis alla funktionärer som trotsade
regn och rusk och dessutom i hård
konkurrens med avgörandet i allsvenskan
i fotboll slet för att allt skulle fungera.

Resultat
Bilder

    

PRISER ATT HÄMTA
Det finns ett antal outhämtade priser från lottdragningen för Serieterrängen att hämta.
dessa finns för avhämtning på HAIS kansli.

Calle Muskovaara
Peter Bergman
Birk Bergman
Fredrik Ekholm
Louise Klingstedt
Fredrik Ekholm
Sandra Kronborg
Samsung skärmställ
Intersport presentkort
Intersport presentkort
Asics skobag
Bingolott
Asics LED-reflex
Boulespel

KM-MEDALJER ATT HÄMTA
De som inte erhöll sina KM-medaljer kan hämta
dessa på kansliet!

SERIETERRÄNGSPRISER ATT HÄMTA
De som inte erhöll sina priser för genomförd
Serieterräng kan hämta dessa på kansliet!

Sponsorer HuddingeTerrängen

 

REPORTAGE FRÅN HUDDINGETERRÄNGEN

KM i terräng hösten -04 avgjordes 30 oktober i skogarna runt Källbrink IP i regnigt och blåsigt höstrusk. Trots det minst sagt avskräckande vädret så kom över 200 deltagare att fullfölja sina lopp i alla olika klasser från P/F 97 till elitklass. Direkt från starten i  elitklassen tog tre löpare från Huddinge AIS kommandot; Rachid Aitbensalem, Huceine Dakhchi och Mohamed Cadimi, i en öppningsfart på 62 sek de första 400m. Mohamed Cadimi tvingades dock redan efter 400m att avbryta loppet pga känningar i hälsenan. Rachid fortsatte sedan att utöka försprånget och luckan mellan honom och jagande Huceine bara ökade. Niklas Österberg tävlandes för Rånäs 4H kämpade sig till en fin andra plats i loppet som löptes i ett jämnt tempo och gjorde att Enhörnas duktiga löpare Rikard Blom och Henrik Östling tvingades ge vika och hamnade på tredje respektive fjärde plats. På femte plats kom Henrik Åkerlund från HAIS med ett fint pers 21,54 och på sjätte plats hittar vi ännu en HAIS:are i Fredrik Josefsson på tiden 22,55. Rachid spurtade själv mot klockan och passerade sista 200 metrarna på 31 sek vilket gav en sluttid på finfina 20,01 och när han sprang förbi den påhejande publiken tackade han dem och sin nya klubb genom att kyssa sitt HAIS-linne. I damklassen var konkurrensen mellan HAIS Johanna Bjermqvist och Spårvägens Lena Melbäck tuff. Johanna fick ge vika och kom således på en hedrande andra plats med tiden 25,25. Vinnartiden för Lena var 24,53. I de yngre klasserna såg vi också riktiga tävlingstakter och våra duktiga HAIS:are har visat vad de går för. Den klass som utmärkte sig var P94 där Bilal Cadimi vann sin sträcka 2,4km på tiden 8,34 vilket även resulterade i att han och tvåan Daniel Jonsson, också tävlandes för HAIS, slog många löpare tävlande i äldre klasser. 
/Mohamed Cadimi

 

Liten segerintervju med Rachid Aitbensalem:

M: Grattis till den fina segern!
R: Tack! Men det är kallt!!!!!!
M: Jag förstår, du hade bara linne och shorts på dig i loppet.
R: Ja, jag ville se ut som en äkta HAIS:are...
M: Du kysste ditt HAIS-linne på upploppet....
R: Jag sade att jag vill visa alla, publiken och aktiva, att jag nu är en riktig HAIS:are.
M: Kul....vad tyckte du om banan?
R: Det är en tuff bana enligt mig. Och det är på denna bana jag vill träna under uppbyggnadsperioden.
M: Tyvärr kommer snön snart...Du öppnde första kilometern i loppet på 2,46 och avslutade sista 200m på 31 sek vilket tyder på att du är i bra form.
R: Det blir så när man springer på hemmaplan och har fint publikstöd!!! Jag var skadad i ett och ett halvt år, vilket har gjort mig jättesugen på att träna och tävla igen. Jag har tränat seriöst, och jag kommer att träna mer och mer....idag var ett tecken på en kanonform de närmaste månaderna.
M: För en vecka sedan sprang du Tunnelloppet och Erik Sjökvist vann...
R: Som jag sade förut så är Erik en duktig löpare. Jag sprang med halverad kraft eftersom jag fastade (Fastemånad Ramadan) vilket naturligtvis påverkar prestationen, men jag är ändå nöjd med min insats i Tunnelloppet och jag är inte missnöjd med min fasta eftersom det är något jag gör av egen vilja.
M: Hur var det med konkurrensen idag?
R: Enda löparen enligt startlistan som kunde matcha mig de första två varven var Said Smahi, men tyvärr var han förkyld och kunde inte delta idag. När jag ringde honom direkt efter segern så grät han i telefonen för att han inte kunnat vara med oss idag. Niklas Österberg är också en duktig medeldistanslöpare och kanske han inte känner mig, men jag känner till honom eftersom man måste ha koll på alla duktiga löpare då man tävlar i ett land. Det ingår i tävlingsuppfostran. Niklas har kapacitet att springa runt 3,50 på 1500m och har ett pb på 3,48, han kan också springa runt 31 min på 10 000m, vilket betyder att han är en snabb löpare och kan vara ett hot om man väntar med honom till de sista 200m. därför var jag tvungen att öppna med en riktigt snabb kilometer där jag bjöd mina konkurrenter på några kilo mjölksyra redan från början.
M: Vad tycker du om organisationen kring tävlingen?
R: Jag har sprungit många internationella tävlingar och jag kan bedöma om en tävling är bra eller inte. Huddinge terrängen idag var toppen!!!
M: Hur menar du då?
R: Tänk på att vi sprang i skogen och där fanns gott om funktionärer som visade rätt väg, spåret var välmarkerat med Samsung flaggor, publikstödet, det fina prisbordet, ordningen runt omkring....ja, allt var bara bra. Jag vill bara säga att ni funktionärer i denna klubb definitivt har kapaciteten att kunna arrangera ett ännu större lopp.
M: Ja, vi har nog de bästa funktionärerna i landet i HAIS. Förresten så kommer vi att arrangera ett gatulopp nästa år, med önskemål om 5000 deltagare, vad tror du om den idén?
R: Jag säger bara att jag blir nog den första som anmäler mig!!! Att arrangera ett lopp med så många deltagare är ingen lätt uppgift, men ni kommer säkert att fixa det.
M: Åter igen vill jag gratulera till segern och att du hälsar Said att det kommer flera chanser att visa upp sig!!!
R: Tack!!
(Mohamed Cadimi)

   

Intervju med Kim Hedbom inför Huddingeterrängen:
M: Är du mätt?
K: Lagom...jag måste äta med familjen hemma också.
M: I morgon är det KM....hur känns det?
K: Nervöst...för jag tycker det här är något seriöst.
M: Är du nöjd med den satsning vi i Löpargruppen gjort på sistone?
K: Menar du löpargruppsprojektet?
M: Ja...
K: Jag kan säga att hela HAIS är nöjda med vad vi har gjort. Det är första gången vi som HAIS:are lyckas med att nå den här nivån när det gäller medel- och långdistanslöpning.
M: Men vi har precis bara börjat.
K: Ja, men vi har lyckats vinna ett JSM guld genom Johanna Bjermqvist, och både ett silver och brons genom både Johanna Bjermqvist och Cathrine Josefsson. Vi har lyckats bli trea i Tunnelloppet genom Rachid Aitbensalem. Vi har lyckats bli trea i Världscupen i duathlon genom Fredrik Josefsson. Några av våra medel- och långdistanslöpare har blivit uttagna till landslaget vilket inte har hänt tidigare, plus att vi har lyckats ordna mkt fina möjligheter till våra aktiva i form av sponsorer, tränarskap, träningsläger m.m.
M: Ja det är sant, det är stort....är du nöjd med de andra satsningarna också?
K: Om du menar klubben så vet jag att några är jättenöjda med vår satsning, t.ex. Kenneth Andersson och flera med honom, men jag tycker ändå att klubben ska satsa mer eftersom detta är något stort och seriöst.
M: På vilket sätt?
K: Det räcker med att vi känner deras stöd och support i ryggen, att vi har dem bakom oss...
M: Det har några av dem redan visat. Nästa steg för Löpargruppen blir att bilda ett managementsföretag som kommer att ta hand om aktiva sponsorer, tävlingar utomlands, träningsläger, nya aktiva m.m...vad tycker du om det?
K: Jag tror att det kommer att lyckas...
M: Det här med ett managementsföretag är ngt stort och kommer att skapa nya resurser för projektet och att arbetet med t.ex. sponsorer utvecklas från ett samarbete mellan person till person, till ett samarbete två företag emellan osv. Detta leder naturligtvis till ett mer proffsigt arbetssätt som management och marknadsföring kräver idag.
K: Är vi verkligen så stora???
M: Jag tror inte att någon idag kan säga att Rachid Aitbensalem t.ex. är liten....eller tror du att  Asics och Samsung är små?? Helt enkelt, vårt projekts karaktär är stort i sig själv. Jag specialiserar min diskussion här och alla har kanske inte den inblicken i marknadsföring och management...En annan fråga, vad har du att säga om Asics jubileumslopp som vi kommer att arrangera nästa år?
K: Jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med det!!
M: Det är jag också!
K: Tiden rinner iväg, och jag måste hinna visa Inga-Lill hur det ska funka med resultatlistorna i datorn imorgon....
M: Jag förstår....tack för att du tog dig denna tid att prata med mig...
(Mohamed Cadimi)

 

  Intervju med Huceine Dakhchi:
M: Salaam aleikoum Huceine!
H: Wa aleikoum salaam!
M: Kul att du ska springa Huddingeterrängen idag och debutera som HAIS:are.
H: Ja, det känns kul! Jag har inte tävlat på flera år, även om jag inte ens då var på någon särskilt bra nivå. Jag har börjar träna regelbundet och känner att jag vill både träna och tävla igen. Samtidigt vill jag hitta en balans där jag lyckas ta hand om familjen och jobbet. Beslutet att börja tävla igen kommer efter mkt påpushning av dig, Mohamed, och det roliga klimat som du, Rachid och Said skapat tillsammans gjorde att jag ville hänga med.
M: Har du någon taktik inför loppet idag?
H: Jag ska springa som en marockan...(skratt)
M: Hur då?
H: Jag ska hänga med Rachid i början och sedan får det gå som det går. Jag vet bara att jag inte kommer att vinna vare sig om jag springer snabbt eller långsamt, men det kommer att kännas härligt om jag åter igen får känna mjölksyran flöda i kroppen...
M: Är du nervös?
H: Nej, varför skulle jag vara det? Jag springer för min egen skull....jag är glad...superglad!!!
M: Det blir fler och fler marockaner här i HAIS...
H: Vi är alla idrottare och idrott har inget språk eller nationalitet. Det språk som gäller inom är att man gör sitt bästa utan att skada andra och det är det vi alla gör tror jag... Att vi är flera marockaner i samma klubb har bara en förklaring nämligen att vi trivs tillsammans och att klubben satsar på alla som vill idrotta. Det är samma sak på ett VM eller OS där alla tävlar för att de trivs med det och kommittérna som ansvarar för dessa tävlingar satsar på de idrottare som vill tävla och prestera bra. Jag hoppas att vi får in ännu flera nationaliteter i klubben och kan utbyta erfarenheter eftersom idrott idag är en kultur i sig.
M: Vad tycker du om HAIS?
H: Jag har ingen direkt egen uppfattning, men jag har hört mkt positivt från Rachid och Said. Jag vet att det finns ngn som heter Kim Hedbom, som jag träffade under ett träningsläger i Märsta i somras, som väldigt engagerad (...leende...)
M: Jag ser att du verkar vilja slappna av några minuter före start, så jag önskar dig lycka till idag och välkommen till klubben åter igen!!
H: Tack!
(Mohamed Cadimi)


FÖRSTA SERIETERRÄNGEN LOCKADE 130 LÖPARE

Höstens första lopp i terrängserien drog ett stort
startfält som trotsade de regntunga skyarna för
att bygga upp formen inför inomhussäsongen.
Ett antal av dessa kan vi se i helgen när
Lidingöloppet avgörs för 40:e året.
Helgen därpå drar löparna till Brantbrink
för att försvara segerpokalen från 2003 i
Tullinge-Tumbaloppet.

ST 1 2004 h 011.jpg (26736 byte)

Här ser vi Johanna, Fredrik och Henrik
som är tre av juniorerna som ingår i
Asics satsning på projektet Löpargruppen.
Alla tre satte personliga rekord på den
tunga 6,3 km-banan.
Dessutom ingår Catrine Josefsson som var
upptagen med att tävla i cykel-VM.
Rachid Ait-Bensalem kommer hem från
Marocko i veckan och Nadja Petersen
springer som bekant kortare distanser.

Första start på gång för de minsta.

ST 1 2004 h 009.jpg (19613 byte)

Tre dominanter poserar efter genomförda lopp.
Victor Hedin gick även denna gång upp en klass
för att få springa 2 varv och var nära minuten
före tvåan i mål. John Kingstedt satte ett ordentligt
pers och toppade 92:orna. Bilal Cadimi var totalt
outstanding bland 94:orna.
Resultat

INTERVJUER FRÅN SERIETERRÄNGEN
Intervjuare: Mohamed Cadimi

ROGER OCH DANIEL JONSSON
Nyförvärvet från Tyresö med sin pappa.

M: Kul att se er här med oss ikväll!!!
Ska någon av er vara med och springa?
R: Vi kom för att träffa klubbkamraterna bl.a. Kim och Bilal.
D: Jag vill gärna springa, men jag har varit skadad och precis börjat komma tillbaka igen men tyvärr i  helgen spelade jag en fotbollsmatch
och råkade bli sparkad så jag fick ont i foten igen.
Därför ska jag bara prova en lätt uppvärmning med Bilal
och sedan får vi se hur foten känns om det går att springa eller inte,
men jag vet att pappa ska springa Lidingöloppet i  helgen.
M: Jaså, kanske någon Serieterräng eller KM också?
R: Javisst, varför inte?!
M: Hur känns det som nya medlemmar av Huddinge AIS?
R: Det känns bra. Det känns som om vi hittat rätt klubb.
Vi ser många aktiva och ledare här idag vilket betyder
att klubben satsar rätt.
M: Tycker ni att Serieterrängen är en bra idé?
R: Självklart! Ett utmärkt tillfälle för alla barnen, föräldrar
och ledare att träffas. Jag ser bara positiva saker med det!
M: Tack för intervjun och jag vill hälsa er jättevälkomna till klubben!!
R & D: Tack!!!
(Tyvärr kände Daniel efter några minuters uppvärmning
att foten inte höll och kunde därmed inte delta i Serieterrängen,
men han har lovat att han kommer att vara med i någon
Serieterräng under hösten, åtminstone KM)

JOHANNA BJERMQVIST
Vår landslagslöperska på långdistans

M: Hej Johanna!
J: Hej Mohamed!
M: Varför är du här ikväll?
J: Jag ska träffa mina klubbkamrater....hhmmm,
och ladda inför Lidingöloppet till helgen.
M: Hur känner du dig...lite nervös kanske?
J: Nja...
M: Tycker du att Serieterrängen är en bra idé?
J: Javisst.
M: På vilket sätt?
J: Det är som en träning både kroppsligt och mentalt..(skratt)..
jo, jag är nöjd med Serieterrängen.
M: Lycka till!
J: Tack!

PETER JOSEFSSON
Pappa och tränare till idrottsfamiljen Josefsson

M: Tjenare!
J: Hej hej!
M: Ska du springa ikväll?
J: Skratt.....nej, jag har sex barn här som ska springa och Fredrik.
M: Jaså...hur är det med Catrine?
J: Hon ska delta i Cykel VM och hon kan därför inte använda      löpningsmusklerna.
M: Vi håller tummarna för henne!!
Har du någon idé om hur det kommer att gå för Fredrik idag?
J: Jo, det kommer nog att gå bra, men med hård konkurrens.
M: Konkurrens....kommer det att bli tufft att springa med Henrik
som ju precis sprungit 9.04 på 3000m?
J: Just det, Henrik är jätteduktig, men Fredrik ska göra sitt bästa.
M: Tycker du att Serieterrängen är en bra idé?
J: Oh ja!
M: På vilket sätt?
J: Alla möjliga sätt; socialt, prestationsmässigt etc...
M: Jag önskar er lycka till!
J: Tack, Mohamed!

49 ST REKORD OCH 30 NYA LÖPARE
Härliga siffror från höstens andra Serieterräng
som avgjordes i en kylig och dimmig afton.
"Henke" fortsatte att persa och är nu på god väg
mot att spränga 22 minutersvallen på 3-varvsbanan.
Joel Kumlin fortsätter att imponera och drog ut från
Källbrink som förste man.
Först in bland 91:orna blev resultatet.
Victor Hedin fortsatte att springa två varv och
fick där sällskap av John Kingstedt och Jim Moberg
som också ville testa dubbla distansen.
Caroline Rönnlund visade att hon är ordentligt
på gång efter sina astmaproblem.
Sandra Knezevic gjorde ett kanonlopp när hon
var överlägsen i F93 klassen.
Först in i mål på 2300 metersbanan var Daniel Jonsson
som debuterade på Serieterrängen med att ta hem
P10-klassen överlägset.
Pontus Werbelow persade otroliga 1:15 i första
Serieterrängen för hösten. Det syns verkligen
att sommarens hårdträning har gett resultat.
Men man måste bara bli imponerad av samtliga löpare
som alltså satte otroliga 49 st personliga rekord!

Resultat
Bilder

INTERVJUER FRÅN SERIETERRÄNGEN
Intervjuare: Mohamed Cadimi

RACHID AIT-BENSALEM
Huddinge AIS nya storlöpare

M: Välkommen, välkommen hit Rachid!
R: Skratt......välkommen själv!
M: Hur känns det?
R: Det känns bra, men det känns att det är hög luftfuktighet!
M: Ja det stämmer, jag kollade innan vi kom hit och det är 76% ikväll...
tungt att andas med andra ord...Men du pratar om luftfuktighet,
betyder det att du ska springa ikväll?
R: Nej tyvärr, men jag tänker på de andra som ska springa.
M: När kommer du att delta i Serieterrängen?
R: Just nu känns det lite tungt då jag precis sprungit ett 10km lopp i helgen på 28.46, plus att jag precis kommit från höghöjd och det behövs minst en vecka för att anpassa sig, men KM:et är intressant för mig.
Innan dess kommer jag att springa Tunnelloppet den 17 oktober.
M: Tunnelloppet....som du vet kommer både Mostafa Mohamed (OS finalist)
och Erik Sjökvist att delta, vad tror du om dina chanser???
R: Både Mostafa och Erik är bra löpare,
men jag kommer att fokusera på mig själv!
M: Hur då?
R: Jag har tränat bra och kommer att göra mitt bästa för att göra ett bra lopp
som present till klubben då det blir mitt första lopp för HAIS.
M: Jag lovar att alla håller tummarna för dig!!
Hur känns det att vara med oss här ikväll?
R: Jag tror att jag känner lika som övriga HAIS:are...
M: Hur då?
R: Serieterrängen verkar vara en intressant aktivitet för klubben
och jag ser många föräldrar, aktiva och ledare på plats här ikväll
och att få vara mitt upp i en sådan aktivitet gör att men genast känner
glädje och jag som nykomling i klubben får ikväll en känsla att jag
verkligen vill bli en HAIS:are.
M: Rachid, jag vet att du är på väg att köra ett långt distanspass
så jag ska inte ta upp mer av din tid, men du är jättevälkommen
i klubben och lycka till i fortsättningen!!!
R: Tack Moha!!!

MATS KRIGH
Svensk veteranmästare i diskus och ordförande i JSK

M: Hello!

Mats: Hej hej!
M: Ska du springa idag?
Mats: Nej, nej....(skratt, som vanligt). Jag är här för att träffa folk
och vi har ett möte i JSK (Junior o Senior Kommitten), det är full fart!
men jag ska tävla i helgen som kommer!
M: Förresten, hur gick det med Castorama i helgen?
Mats: Så där...men man ska inte klaga...
M: Vad tycker du om Serieterrängen?
Mats: Det är en bra idé. Jag sprang själv den här typen av tävlingar
när jag var ung och tyckte det var kul.
Det är en bra motivation för både träning och tävling 
och en fin chans att träffa sina klubbkamrater.
M: Tack för din tid!
Mats: Tack själv!

VICTOR HEDIN
Ett av Huddinge AIS stora framtidslöften inom löpning

 M: Hej! Hur känns det ikväll?
V: Det känns bra. Det är kul!
M: Jag såg att du sprang ganska fort förra tisdagen under första Serieterrängen...tänker du springa lika fort i kväll?
V: Nja...taktiken kommer att bli en annan.
M: Hur då?
V: Jag ska ta det lugnt i början och sedan springa fort så gott jag kan...
M: Ska du springa 4 km igen?
V: Jajamen! Just det, jag lovar att jag ska satsa på KM:et och hänga med
Rachid och Henke ett varv.
M: Sist vi pratades vid sa du att du ska satsa mer på friidrott än tidigare
och vi kom överens om att du ska träna med mig...hur känns det?
V: Jag är förberedd och det känns bra.
M: Vad betyder Serieterrängen för dig?
V: Det är ett ordentligt träningspass och en bra chans att testa formen...
(skratt, som vanligt).
M: Lycka till idag!
V: Tack Mohamed!
M: Vilken otroligt positiv och fantastisk kille du är Viktor!

ANTON NILSSON
Bra på det mesta: Sprint, kast, hopp och numera även löpning.

M: Hur står det till med dig?
A: Det är bara bra!
M: Är du laddad?
A: Jajamen!
M: Blir det 2 km som förra veckan?
A: Yes!
M: Jag såg att du sprang snabbt förra veckan, blir det samma taktik idag med?
A: Nej, jag kommer att öppna försiktigt och sedan köra så gott jag kan på slutet.
M: Tycker du om att springa Serieterrängen?
A: Ja!
M: Tack för din tid!
A: Tack själv, hej då Mohamed!

 JOHN KINGSTEDT
Löparfantast med marathon i sikte

M: Hej John!
J: Hej Mohamed!
M: Ska du springa ikväll?
J: Ja, det ska jag göra.
Jag är laddad idag därför kommer jag att springa 4 km.
M: Har du någon taktik inför loppet?
J: Nej, men min önskan är att jag kommer i mål nära Viktor Hedin,
så nära som möjligt.
M: Det är alltid lika roligt att prata med dig John,
men jag förstår att det är dags att påböja uppvärmningen nu
så jag önskar dig lycka till ikväll!
J: Tack, tack!

63 NYA PERS OCH 184 STARTANDE

ST3 2004h 001.jpg (29457 byte)

Dessa fantastiska siffror finns att studera
efter den tredje Serieterrängen för hösten.
Det är så otroligt fina resultat på alla fronter
så det känns fel att lyfta fram någon enskild prestation.

ST3 2004h 006.jpg (24730 byte)

Nu finns det sammanlagd ställning i
Serieterrängen inlagd för de olika klasserna.

ST3 2004h 007.jpg (22223 byte)

Resultat

INTERVJUER FRÅN SERIETERRÄNGEN
Intervjuare: Mohamed Cadimi

                                              HENRIK ÅKERLUND
                                             
Långdistanslöfte

M: Hej Henke, du är tidig idag...

H: Jag kom direkt från skolan till kansliet och tänkte stanna här
istället för att inte stressa.
M: Hur känns det annars?
H: Jo, det känns bra. Jag är inte nervös...
M: Hur ser dina chanser ut idag?
H: Jag ska försöka springa under 23 minuter igen hoppas jag...
M: Vad tycker du om serieterrängen som idé?
H: Serieterrängen är en bra idé därför att alla kan vara med
och man kan delta på det sätt man vill antingen som träning eller tävling.
M: Du sprang 33.54 på milen i helgen, har du någon kommentar till detta?
H: Jag finner inga ord, jag blev totalt överraskad!
Jag trodde jag skulle springa som bäst runt 35...
men 33 det var en annan femma...
M: Den 30 oktober är det KM där bl.a. Rachid och duktiga löpare från
andra klubbar kommer att vara med, hur ser dina chanser ut då?
H: Det kommer inte att bli lätt, men jag kommer att göra mitt bästa
och ha chans att springa med duktiga löpare som Rachid.
M: För några veckor sedan skrev du ett avtal med Asics, hur kändes det?
H: Jo, det känns bra för att man får bra utrustning för träning och på så sätt minskar skaderisken. Allt som har med sponsring att göra är bra!
M: Tack Henrik och lycka till!
 

KENT JOHANSSON
Sportchef

M: Hej igen!
K: Nämen hej. Jag tror det är någon som väntar på dig.....
Nej, det är bara Anders Gärderud som är här och träffar några aktiva.
M: Bra, det behövs...Här kommer lite frågor:
Vad betyder serieterrängen för dig?
K: Löpträning, konditionsträning, träning på ett roligt sätt....
det är bara att ta det svar du tycker passar...
M: Är du med idag?
K: Jajamen!
M: Jaså, ska du springa?
K: Nej...(SKRATT!!!) Jag ska heja på!!! men 1988 sprang jag
Lidingöloppet på 3,5 timme.
M: Jag vet att du är en bra sportchef Kent, det är iallafall min
personliga åsikt...en av sportchefens uppgifter är att arrangera tävlingar
och du vet att vi planerat ett öppet KM den 30 oktober med fina priser.
Det kommer att delta flera duktiga löpare från andra klubbar,
hur tror du att vi som klubb och aktiva kommer att synas i landet
genom detta arrangemang?
K: När jag började som tränare för 13 år sedan var jag en av dem
som drog igång idén om en serieterräng.
Serieterrängen är en seriös idé, det är en bra resurs för våra aktiva
och för klubben. Det kan räknas som reklam inför andra klubbar.
Om man lyckas kan det även betyda en ekonomisk resurs.
Serieterrängen är inte bara för löpare utan även en chans för våra
kastare och hoppare att träna eller testa sin kondition.
M: Jag vet att du har mkt att göra...jag ska inte fråga mera,
men tack för din tid!!
 

ELLINOR STORBJÖRK
Juniortränare

M: Hej!
E: Hej!
M: Vad gör du här ikväll?
E: Vad jag gör här? Väntar på mina aktiva som kommer kl 18.00.
M: Brukar du titta på serieterrängen?
E: Nej.
M: Jaså, men som jag förstår det så är du tränare. Vad tränar dina aktiva?
E: Längdhopp. Men jag sprang när jag var 7-8 år gammal...
M: Kul, men tycker du att serieterrängen verkar vara en bra idé?
E: Ja det tycker jag.
M: Tack Ellinor!
 

ANDERS KINGSTEDT
Löptränare och aktiv veteranlöpare

M: Hej Anders! Vart har du John och Monica?
A: De är i krokarna...
M: Hur känns det idag?
A: Jo, det känns bra.
M: Du tränar ganska mkt och om man ser på din senaste prestation
så ser man en utveckling...satsar du på någonting?
A: Att bli bättre inför nästa år.
M: Vad betyder serieterrängen för dig?
A: Det är en bra träning och tävling i närheten av vart man bor.
M: Alla vet att det är KM den 30 oktober...
på vilket sätt tycker du att KM är bra?
A: När vi pratar om KM pratar vi om serieterräng, dvs klubbkamratskap...
När jag och Monica var unga aktiva fanns inte den här typen av aktivitet
som serieterrängen i HAIS vilket gjorde att vi var tvungna att söka oss till
en annan klubb där de hade aktiviteter som fick oss att känna uppmuntran.
När vi pratar om serieterrängen, pratar vi om en resurs som håller våra barn
kvar i klubben så att det som drabbade mig och Monica inte behöver drabba dem.
M: Jag ser att kl är 17.55 och det är säkert dags för dig att börja värma upp,
så jag önskar dig och resten av familjen lycka till!!
A: Tack!
 

JOEL KUMLIN
Lovande 91:a

M: Hur står det till med Joel?
J: Det är bara bra, lite nervös...
M: Vilken distans kommer det att bli ikväll?
J: 2km
M: Vad har du för taktik?
J: Jag ska chansa idag och satsa på ett snabbt tempo.
Speciellt då Viktor Hedin springer 4 km så är det jag bland P91
som är starkast, eller kanske Jakob...
M: Vad betyder serieterrängen för dig?
J: Det är en bra träning och ibland en bra tävling.
M: Hur ser dina chanser ut i KM?
J: Jag vet inte, men jag hamnar kanske bland de tre första
och Viktor Hedin är starkast.
M: Jag håller tummarna för dig...lycka till!!
 

ANDERS OLSSON
Tränar med farsan i Löpargruppen

M: Hej!
A: Hej!
M: Hur känns det?
A: Det känns bra.
M: Ska du springa 6,4 km idag?
A: Ja.
M: Tycker du att serieterrängen är en bra idé?
A: Jo, det är en bra idé.
Ett tillfälle att träffa hela klubben och testa konditionen!
M: Kommer Nisse att springa ikväll också?
(Nisse som fyllde 60 år för en vecka sedan är pappa till Anders)
A: Jajamen!
M: Tack för din tid och  lycka till ikväll!
 
Det var allt för denna gång!!!
 Hälsningar
 

KYLIG SERIETERRÄNG VÄRMDE

43 nya personliga rekord sattes det i den kalla
tisdagskvällen när det fjärde loppet avgjordes.
Det märks att de flesta har börjat ladda inför
klubbmästerskapet som avgörs lördagen den
30 oktober vid HuddingeTerrängen.
Vi hoppas att alla ställer upp och tar chansen
att vinna fina priser från Asics och Samsung.
Man kan ju som bekant vinna på sitt startnummer
så det är inte bara pallplatser som ger priser.
Nu finns det uträknad ställning av de tre bästa
loppen inför femte terrängen nästa onsdag.
Kolla in om ni måste försöka förbättra resultatet
i sammandraget.
Resultat
Bilder

INTERVJUER FRÅN SERIETERRÄNGEN
Intervjuare: Mohamed Cadimi


SAID SMAHI, RACHID AIT-BENSALEM OCH INGA-LILL CADIMI
Två nya HAIS-löpare och min fru

M: Godmorgon...är ni här?
S: Ja, vi körde vilse på vägen hit.
R: (Bara skrattar!!!)
I-L: Salaam aleikoum (= Hej!)
Hade någon av er tänkt att springa ikväll annars?
S: Wa aleikoum salaam (= Hej hej!)
Nej, jag har precis börjat träna efter ett uppehåll i två veckor
som Mohamed vet, men jag vet att Rachid kommer att springa KM.
I-L: Inte du?
S: Jag brukar inte tävla under Ramadan eftersom jag fastar
och jag tycker om att ta det lugnt under den månaden,
R: Både Tunnelloppet och KM kommer att vara under Ramadan,
men jag tycker det är kul för fastan här är inte under så många timmar,
men jag förstår att det blir lite tufft för Said som både studerar och tränar.
I-L: Förresten, du skrev kontrakt med Huddinge AIS för några dagar sedan,
hur känns det?
S: Det känns bra för Huddinge AIS är för mig Mohamed och Rachid,
och att man direkt från början har en tränare och klubbkamrat som man
känner känns som en bra början. Jag har dessutom chans att träffa andra
under träning...det är bara bra!
M: Ni har missat att titta på serieterrängen idag, men tanken med den
är att det ska vara ett träningspass eller klubbtävling som lyckas samla
nästan 200 deltagare per vecka, vad tycker ni om det?
R: Jag och Said läste på Löpargruppens hemsida att förra veckan hade
184 deltagare...det är helt underbart!
Jag tänker direkt på min gamla klubb som tillsammans med två andra
klubbar under deras KM samlar 600 aktiva och med tanke på att Marocko
består av 30 miljoner invånare och Sverige bara 9 miljoner så är det helt
fantastiskt att en klubb som Huddinge kan samla nästan 200!!
Serieterrängen är, som någon sade i Mohameds intervju tidigare,
ett bra sätt att behålla ungdomarna i klubben samt en bra resurs
för att få nya aktiva i kommunen.
Jag är imponerad av några ledare i klubben bl.a. Kim Hedbom som enligt Mohamed under serieterrängen ibland både är tidtagare, fotograf och tar
emot anmälningarna, dessutom springer han även själv ibland.
När en klubb har den här typen av eldsjälar så brukar aktiviteterna
som klubben företar sig lyckas.
Jag har också hört att det finns många andra duktiga i klubben
och hoppas jag får chansen att träffa dem allihopa!
Detta är inget nytt i ett land med väl fungerande system...
S: För mig är serieterrängen precis som Rachid sa samt att det fyller en
social funktion. Serieterrängen är helt enkelt en underbar idé!
I-L: Nu på söndag är det dags för Tunnelloppet, är du laddad Rachid
med tanke på att Erik Sjökvist sprang Hässelbyloppet på 29.45 i helgen?
R: Som jag sagt tidigare, så är Erik Sjökvist en bra löpare men jag minns
en gång då jag också sprang på 29.45...då var jag förkyld!!!!
Jag sprang på 29.00 en annan gång och den gången var det på 10km
passering under Broloppet där jag slutade på tiden 61.36...
S: (Fullkomligt viker sig av skratt!!!)
M: Vad skrattar du åt?
S: Jag tänker på Henke i söndags....han är en rolig kille!!!
M: Ja, ja...tiden rinner iväg...det börjar bli sent och kallt,
men vi ses i morgon killar. Salaam aleikoum!
R & S: Wa aleikoum salaam.....(Said bara fortsätter att skratta.......)
 

ROGER JONSSON
Veteran, elitmotionär, tränare till sonen Daniel

M: Nämen hej!
R: Hej!
M: Ska du springa ikväll?
R: Nej tyvärr, jag känner mig lite sliten i benen...
det har blivit lite mkt tävlande senaste tiden med Lidingöloppet,
serieterrängen och i söndags sprang jag Hässelbyloppet också.
Benen är inte vana vid den satsningen!
M: Kul att du håller igång....hur går det för Daniel?
R: Jo, han är på väg åt rätt håll och tycker det är jättekul.
Just nu spelar han fotboll också.
Daniel: Vårt fotbollslag ska försöka vinna turneringen.
Vi vann kvartsfinalen.
R: Det är viktigt att han känner att det är roligt.
Just nu tränar vi löpning två ggr i veckan plus en fotbollsträning
och en match i veckan.
M: Tillbaka till dig Roger....jag ser att du har ett lika fint löpsteg
som Daniel...vad ligger bakom det?
R: Ja, det är väl så där...men jag tränar och tävlar en del och tycker det är kul.
Nu satsar jag på att träna inför Stockholm marathon -05.
M: Det låter intressant eftersom vi är en klubb som satsar även på veteraner
och du vet att nästa Inomhus EM kommer att vara i Eskilstuna.
Det vore kul om du kunde stärka upp vårat lag.
Vi har inte så många satsande 45 åringar på längre distanser.
De vi har är bra på sprint och teknikgrenar.
R: Jo visst det låter spännande!!
M: Tycer du att det funkar bra i nya klubben?
R: Jovisst, det funkar bara bra. Jag är ofta inne på Löpargruppens hemsida
och tittar. Det är kul med alla nyheter som läggs upp där, som t.ex. resultat,
nya sponsorer och aktiva.
M: Just det, vi tränar i Sätrahallen på torsdag kl 17.30...
jättekul om ni har tid att komma dit med Daniel.
R: OK, det ska vi försöka göra!
M: Då ses vi på torsdag kl 17.30, hej då!
R: Hej då!

BILAL CADIMI
Min son

M: Salaam aleikoum mitt lilla hjärta!!
B: Wa aleikoum salaam!
M: Hur känns det ikväll?
B: Det känns som om jag vill flyga...
I-L: Det är det här som kallas form...
Abou Bakr: (Skrattar...) Form...det är en ost i Marocko!!!!!!!
M: Det är inte den osten vi menar, detta är seriöst!
Abou Bakr: Förlåt...(fortsätter att skratta!!!)
M: Har du någon taktik inför kvällen lopp?
B: Jag tycker om att chansa, alltså att springa fort i början och sedan
blir det som det blir. Jag är både snabb och uthållig. Det är väl min styrka.
Den som inte är snabb får direkt mjölksyra.
Jag brukar alltid köra första 200m på ca 33 sek sedan ett jämnt tempo,
och när det är ett terränglopp som serieterrängen idag brukar jag växla
tempo i nedförsbackarna.
M: Men om du träffar någon klok löpare så kanske han inte följer
med dig de första 200m och då blir det jobbigt för dig...
B: Men pappa, det har inget att göra med klokhet utan mer med styrka
och uthållighet. Även om min konkurrent väntar ett par hundra meter
så kommer han inte att hinna ikapp eftersom jag kan passera första 600m
i loppet på 1.52, vilket inte många idag enligt europastatistiken i min ålder
kan göra...
M: Jag förstår, men vad är europarekordet för din ålder?
B: Sist jag såg på deras hemsida people.freenet.de/athletics var det
1.42 på 600m. Jag har i somras sprungit på 1.46.
Jag är mentalt förberedd på att sänka det ytterligare någon sekund,
kanske ner till 1.44 under inomhussäsongen före februari då jag fortfarande
är 10 åring. Det skulle verkligen kännas kul om jag lyckas med det.
I-L: Du har pratat mycket om dig själv nu.....har du något att säga om klubben?
B: Jovisst mamma, utan klubben kan jag inte fixa det här...
M: Hur då?
B: Vi har andra duktiga löpare i klubben som t.ex. våra nya klubbkamrat
Daniel Jonsson som sprungit 1.47 på 600m och som också säkert kan springa
runt 1.44. Sedan har vi ju John Kingstedt också, som är en rolig kille och starkt mental löpare. Han kan springa runt 1.50.
Vi kommer att träna tillsammans minst en gång i veckan och jag tycker det är
en jättebra idé för då behöver man inte vara lika nervös när man möts på
tävlingar eftersom man redan känner varandra.
Jag kan bara säga att vi är de bästa 10 åringarna i hela landet enligt statistiken vilket säkert är kul för klubben också, och för er mamma och pappa,
och dig min lilla form (Abou Bakr...ha ha ha)
I-L: Vad tycker du om serieterrängen?
B: Det är kul att träffa alla i klubben och samtidigt passa på och tävla
och testa formen.
M: Jag tror det är dags att hoppa i säng nu....det är skoldag imorgon! Tack!
 

ULF JOHANSSON
Pappa till Caroline Rönnlund

M: Hej Ulf!
U: Hej Mohamed!
M: Hur är det med dig idag?
U: Det är bara bra, men det är kallt!
M: Hur kändes loppet idag?
U: Det blir bättre och bättre. Jag såg att du själv Mohamed försvann
direkt på första varvet.
M: Det blir så om man vill hänga med Victor Hedin...
Tycker du att serieterrängen funkar bra?
U: Underbart!!
M: Förresten, du som är doktor....
tycker du att våra aktiva bör göra ett blodtest?
U: Det är en god idé, eftersom det är vinter kommer ni säkert att behöva
D-vitamin som komplement för solen men glöm inte att informera de aktiva
om att äta rätt kost.
M: På torsdag tränar vi i Sätrahallen kl 17.30, vi kanske ses där!?
U: Jag vet att Caroline kan komma, men jag tror inte att jag själv hinner
denna torsdag!
M: Tack för din tid och tack för de böcker jag fick av dig om kost
och näringslära!
U: Tack själv!
 
Nästa vecka kommer jag att prata med Katarina Wåhlin och Peter och den lyckliga som kommer först på plats till serieterrängen före start kl 17.30!!!
 
Hälsningar Mohamed

 

SLUTSPURT I SERIETERRÄNGEN

ST5 2004h 006 start.jpg (13635 byte)
Redo för start i sista loppet

När den sista Serieterrängen avgjordes på
onsdagskvällen var det många som passade på
att komplettera sin terrängserie.
Allt som allt innebar det att 125 st löpare
fullföljde terrängserien och därmed kommer
att uppmuntras med priser på Klubbmästerskapet.
Som säkert alla vet så avgörs det loppet på
Lördag den 30 oktober.
Ni som inte har anmält er, gör det snarast!
Tänk på att alla som är med i Klubbmästerskapet
deltager i utlottningen av fina priser.
Bland annat kameramobil och dvd-spelare
från Samsung.
Dessutom priser från Asics m.fl.
Inbjudan till KM i terräng.
Komplett slutställning i höstens Serieterräng
finns nu i resultatlistan

ST5 2004h 007 start.jpg (19103 byte)
Tre glada tjejer före loppet

Resultat

INTERVJUER FRÅN SERIETERRÄNGEN
Intervjuare: Mohamed Cadimi

Viktor och Alexander Björnberg
Tvillingarna från yngre Löpargruppen

M: Hej killar!
A: Hej!
M: Hur känns det för er ikväll?
A & V: Det känns bra, lite nervöst...
M: Vad har ni för taktik idag?
V: Försöka hänga med Daniel, han är duktig.
A: Jag ska ta det lugnt.
M: Viktor, känner du Daniel sedan tidigare?
V: Nej, men jag har träffat honom under serieterrängen och han verkar trevlig.
A: Det stämmer...
V: Jag älskar att springa och det är därför jag är här.
A: Vi båda älskar att tävla.
M: Finns det något särskilt med serieterrängen som ni tycker är bra?
A: HHmmmm.......den är bra.
V: Man springer på hemmaplan.
A: Också springer man med de som man känner.
V: Vi brukar springa olika lopp t.ex. Lidingöloppet, men just med serieterrängen är det en annan känsla.
M: Ok...lycka till ikväll!
A & V: Tack och hej då!

 

Jim Moberg
Nyförvärv från Mälarö SOK

M: Välkommen till klubben!
J: Tack!
M: Hur känns det?
J: Jo, det känns bara bra (stort leende...)
M: Varför har du valt just HAIS?
J: För att det är närmare för mig och så har jag fått kompisar i klubben som John, tvillingarna och Victor.
M: Vilken klubb tillhörde du förut?
J: Mälarö SOK
M: Tycker du om att springa serieterrängen?
J: Ja, jag tycker det är roligt. Det är en bra bana, en hård bana...Jag trivs att springa serieterrängen!
M: Åter igen, välkommen till klubben och lycka till ikväll!!
J: Tack!

 

Mimmi Enström
Nysatsande seniortjej

M: Är du laddad?
Mimmi: Jo, det känns bra (stort leende...), lite nervöst...
M: Trivs du att vara med i Löpargruppen?
Mimmi: Jag har bara positiva saker att säga om Löpargruppen, det fungerar bara bra!
M: Hur ser du på serieterrängen?
Mimmi: Serieterrängen är en positiv grej, alla springer i en grupp och man känner sig inte ensam. Det är en bra både mental och fysisk laddning.
M: Nästa år kommer vi att arrangera ett 10km lopp på asfalt, vad tycker du om det?
Mimmi: Det är en bra idé, alla väl fungerande klubbar brukar ha något sånt lopp och HAIS är ju en väl fungerande klubb så det borde ju bli bra.
M: Lycka till med loppet!
Mimmi: Tack!

 

Calle och Jeanette Stenson
Friidrottslöfte med mamma som tränare

M: Hej Jeanette, vart har du Calle någonstans?
J: Han är någonstans med sina kompisar....(ropar på Calle....)
M: Förresten, har du läst mitt e-mail idag ang spikskorna?
J: Nej, jag har inte läst hela, men Calle har läst det...
M: Ska jag beställa skorna eller inte, de kommer i mars i så fall?
J: Nej, han behöver skorna nu eftersom han växt ur sina gamla så vi beställer de från USA istället, men jag ska ändå fundera på saken....
M: Tillbaka till Calle....han är duktig i både hopp- och kastgrenar och löpning också, vad beror det på? Är det för att han är bra av naturen eller för att han tränar så bra?
J: Både och....Calle är bra av naturen lika som t.ex Victor Hedin eller Bilal Cadimi, fast i sin gren. Det gäller naturligtvis att träna på rätt sätt också. (Calle kommer....)
M: Hej Calle! Jag vet att du är en bra höjdhoppare med pb på 143cm och en bra kastare också och duktig i löpning också. Kan du berätta hemligheten bakom detta?
C: Jag tränar...
J: Han och min grupp tränar på rätt sätt, varierat med teknik, styrka, snabbhet, smidighet, balans...Victor tränar tre ggr / vecka.
M: Räcker det med tre ggr / vecka för att kunna hoppa 143cm som 11-åring?
J: Ja om man tränar rätt så...
M: Är du laddad för ikväll Calle?
C: Ja.
M: Du då Jeanette, ska inte du springa?
J: Nej inte ikväll, jag måste ju hjälpa till här, men jag tränade igår och det kändes som om jag flög fram bland höstlöven.
M: Kul, var du aktiv när du var ung?
J: Bara genom skolidrotten...
M: Calle, vad betyder serieterrängen för dig?
C: Det är en träning och jag tycker det är kul att springa den.
M: Jeanette, nästa år kommer vi att arrangera ett stort gatulopp i Huddinge. Tror du att vi som klubb kan fixa det?
J: Ja visst, varför inte. Vi har landets bästa funktionärer. Det kommer att bli jättekul!
M: OK, tack för er tid och lycka till Calle!
J & C: Tack!

Det var allt för denna gång!!!
Mohamed


Bilder

 

 

Till arkivet