Löpargruppen
Tävlingar
Träningar
Löparnyheter
Arkiverat
Länkar
Bildgalleri
Veckans Bild
Presentation
Aktiva
Tränare
Huddinge AIS
Arkiverat 2010-2011
ARKIVERAT MATERIEL FRÅN 2010-2011 inomhussäsongen

JOSSANS HÄRLIGA REVANSCH I GLOBEN
Josefin Eriksson lade snabbt SM-finalen åt sidan där det blev en taktikmiss vilket innebar ett alldeles för långsamt lopp och sista poängplats och laddade om inför en satsning på XL-Galans 1500-meterslopp. Hare var beställd i loppet på 36-tempo vilket tyvärr bara hölls i 300 meter då varven gick upp på 37-38 sekunder. Jossan hade bestämt sig för att hänga på så länge det gick och det såg mycket lätt ut med vändning på 800 strax under 2.30 varvid farten skruvades upp lite. Loppet hölls uppe hela vägen med ett avslutande snabbare varv och tiden 4.43,03 noterades vilket är endast 3/10 över det "riktiga" klubbrekordet vilket för övrigt sattes på förra årets Globengala av Petra Kindlund. Som extra bonus besegrade hon även söndagens SM-segrare Johanna Busk med över 6 sekunder! Efteråt konstaterades att det hade kunnat springas fortare eftersom benen fortfarande var fräscha men det var en nöjd Jossan efteråt som kände att det finns mera i benen och klubbrekordmissen ses förhoppningsvis som tändvätska inför biljetten till helgens senior-SM som erbjöds kort efter loppet. Vi hoppas verkligen att hon tar chansen att göra ytterligare ett kanonlopp i Göteborg på söndag!
Vi hade även löpare anmälda till 400-metersloppen men det var bara Viktor Björnberg som kom till start då det blev så många strykningar att det togs bort några lopp.
Viktor visade under första halvan att han kommer att bli mycket vass framöver om han satsar på distansen. Det var inga problem att hänga med där framme men i kurvan efter klockringningen blev han tyvärr regelvidrigt trängd på sin innerbana av Hammarbys Ken Bresch-Andersen och tog sig joggande de sista 100 in i mål.

1500-loppet på video
400-loppet på video
Resultat


DÄR SATT SM-GULDET!

Där satt segergesten...!                                                               Foto: Kim Hedbom
Caroline Kihlblom gjorde ett rakt igenom suveränt mästerskap där hon gjorde precis det som krävdes för att till slut mycket övertygande vinna finalen och bli svensk mästarinna i ett mästerskap där samtliga toppkonkurrenter var på plats.
Efter att ha blivit inlottat i sjätte och sista försöksheatet var förutsättningarna goda att inte köra på för fullt speciellt som en av förhandsfavoriterna Nikita Burton tagit det väldigt lugnt och inte skulle bli en av de tre bästa tiderna inför de tre semifinalheaten vilket alltså betydda att även om Carro sprungit snabbast av alla fanns risken att få Nikita i samma semifinal. Taktiken var att ta det lugnt och se till att gå vidare på direktplatsen och det blev en lätt heatseger med 1,5 sekunder på avspända 60.82 efter att bara tryckt på de första 200 vilket underlättade att återhämtningen inför semin gick fortare.
I semifinalen där ettan och en tid gick till final blev det det omvänd taktik där första varvet sprangs avvaktande för att sedan trycka till och gå ifrån på andra vilket syntes på tiderna där andravarvet gick nästan lika fort som första och återigen en mycket säker heatseger på 59.56 vilket skulle bli den snabbaste tiden i semin och den enda under 60 sekunder vilket garanterade en tredjebana i finalen.
I de andra semifinalerna strök sig Nikita efter fotproblem och de andra förhandsfavoriterna Elin Axelsson och Josefin LaFleur van även de komfortabla heatsegrar och den fjärde finalplatsen togs av tvåan i Carros heat Ellen Mattsson.
På finaldagen diskuterades taktiken fram redan på förmiddagen och låg därefter klar vilket innebar att fullt fokus kunde läggas på uppladdningen. Det var en mycket fokuserad Carro som kom till callingen vilket tände vissa förhoppningar om att något stort var på gång, känslan fanns där helt enkelt.

Seger i försöken skulle följas av segrar i semi och final!         Foto: Kim Hedbom
Startskottet gick och Elin låg jämsides med Carro efter 100 då Elin tryckte på ordentligt för att komma först till varvningen vilket var helt enligt planerna då Carro helt perfekt flöt in som tvåa och redan på näst sista rakan började trycka på för att utmana. När det var 120 meter kvar kändes det som att det skulle gå vägen även om den riktiga attacken inte kom förrän ingången till sista kurvan och det blev en uppvisning i uthållighet de sista 100 meterna där det inte var något snack om vem som skulle ta hem guldet och det fanns tid över till en ordentlig segergest innan mållinjen. Där bakom hade även Josefin smugit upp och tryckte sig förbi Elin på mållinjen och det var två mycket lyckliga tjejer som besegrat förhandsfavoriten Elin.
Carro bevisade återigen att hon är som bäst när det verkligen gäller!

Försöket på video     Semifinalen på video     Finalen på video


Grym hundradelsförlust för Alexander                                      Foto: Kim Hedbom
Alexander Björnberg gjorde sitt första mästerskap på nya distansen 400 meter och fick hårt motstånd direkt främst i form av Desmond Manu som sprungit under 50 sekunder även om säsongsnoteringen inte var av den kalibern. Den snabbe Desmond öppnade sin vana trogen mycket snabbt och varvade under 24 sekunder. Alex fick dock igång benen ordentligt på andra varvet och klämde sig in som segrare i heatet och knep direktplatsen till semin med endast hundradelen tillgodo. 51,51 var tiden och det såg ut att finnas väldigt mycket mer att ge.
Under eftermiddagen började Alex att känna sig lite dålig och det misstänktes att han hade feber men efter att ha värmt upp bestämdes att han skulle köra semifinalen. Återigen stod Desmond bredvid med den skillnaden att det var på andrabanan i stället för fjärde denna gång. Alex fick återigen trean i kraft av heatsegrare i försöket. Efter en öppning på 23,6 var det en rejäl lucka och det blev återigen en jakt på andra varvet. Vi väntade på en riktigt snabb andrarunda men det såg inte riktigt fräscht ut i benen som vi är vana att se Alexander på träningarna men det höll ändå på att räcka ända fram men Alexander Lesser knep den sista finalplatsen endast hundradelen före Alexander som i alla fall bättrade på tiden från försöken till 51,34. Nu väntar vi med spänning på beslut om vilken distans som gäller inför utomhussäsongen men med tanke på att brorsan Viktor (som tyvärr var sjuk) lär satsa på 400 kanske man kan ana vartåt det lutar och utomhusbanorna passar trots allt de långa Björnbergarna betydligt bättre då det inte heller blir så viktigt med en kanonsnabb första 200-ing utan man kan lägga upp sitt eget lopp på ett helt annat sätt.

Försöket på video     Semifinalen på video


Så här såg det ut nästan hela finalloppet...                                 Foto: Kim Hedbom
Josefin Eriksson kom till försöket på 1500 meter i egenskap av statistiketta även om det var några frågetecken kring några av hennes motståndare som inte sprungit distansen ännu i år. Bra fart i loppet blev det och taktiken var att hänga med som tvåa eller trea i huvudklungan. Så blev även fallet men när det var ett varv kvar tryckte Jossan på lite mer och gick förbi till heatseger på 4.51,37.
Finaldags och ett starkt startfält gjorde att vi såg fram emot ett snabbt lopp från start men så blev inte fallet. Ingen ville gå upp och dra och det medförde att klungan låg mycket tätt sammanflätad nästan hela vägen med Jossan löpande på andrabanan största delen av loppet då hon inte fick plats bakom. Trots att varvtiderna skreks ut blev det ingen som skruvade upp farten förrän det var två varv kvar då det blev en rejäl tempoökning. Jossan började tappa på täten där Johanna Busk drog det längsta strået och vann före Kajsa Barr. Jossan gled ner till en sjätte och sista poängplats på 4.49,99.
Taktiskt fel konstaterades efter loppet då förhandstaktiken var att det måste bli ett snabbt lopp för att ha medaljchans vilket även visade sig mot slutet. Nu blir det till att försöka få revansch i Globengalan på tisdag då det görs ett försök att gå under klubbrekordet och kanske återta statistikplatsen...

Semifinalen på video     Finalen på video

John Kingstedt gick till P19-final på 1500 och kom där sexa medan brorsan Otto blev utslagen i försöken i P17-klassen.
P19 1500 joggades hem av Johan Rogestedt...                        Foto: Kim Hedbom

Resultat JSM

YAAHAN KNEP BRONSET
Borta i Storängshallen gick både Nigusu Solomon och Yaahan Farax mycket säkert vidare som tvåor i sina försöksheat på P16 1500 meter under lördagen.
Sophia Persson som hade samma distans bland tjejerna fick direktfinal på söndag då det var 12 avprickade.
Söndagen skulle bli mycket dramatisk på hemmaplan då Nigusu hade maximal otur när han blev skadad av en vikt som kommit förbi nätet i kasthörnan när han skulle sätta på sig skorna för uppvärmning. Benbrott befarades och benet lindades hårt. Efter en halvtimme undersöktes benet närmare av läkare som konstaterade att det "bara" blivit muskulära skador men några veckor blir det borta från all löpning...
När det var dags för finalen var det en laddad Yaahan Farax som bestämt sig för att hänga på så länge det gick där framme. Loppet gick relativt långsamt och det var inte förrän de sista 300 meterna som tempot skruvades upp av framför allt Alexander Nilsson som ville undvika en spurtstrid med Andreas Almgren. Yaahan hängde inte riktigt  med när det gick undan riktigt snabbt men Andreas började ta in och satte sedan in en slutspurt med ett sista varv under 30 sekunder och kunde vinna med 5 sekunders marginal ner till Alexander som i sin tur var ytterligare 5 sekunder före Yaahan som höll undan för Ken Slättengren.
Sophia Persson har haft en jobbig inomhussäsong med krånglande vader och hade inga stora förhoppningar men gjorde trots allt en bra lopp som höll upp emot kilometern innan krafterna började tryta i avsaknad av kvalitetsträning. Årsbästa med 3 sekunder stängde inomhussäsongen och fokuset har redan börjat läggas för utomhus där träningen börjar redan i helgen då hela gruppen beger sig ner till Spanien för träningsläger i 20-gradig värme...

Resultat USM


SISTA FÖRBEREDELSERNA INFÖR SM

Alex och Bilal pressar                                                                Foto: Kim Hedbom
Sista vässningen inför kommande helgs SM-tävlingar genomfördes på Raka Spåret i Sätrahallen som även är hemvist för årets JSM. Nyblivne 400-löparen Alexander Björnberg visade åter att han kommer att bli vass när det är dags för SM. Efter en mycket märklig lottning fick han springa i B-finalen trots att han hade tredje bästa tid i startfältet. Efter en alltför lugn öppning blev det återigen så att Alex backade ner som tvåa bakom Erik Inge som han hade alltför stor respekt för och även släppte iväg efter 250 meter. Efter rakan åts försprånget emellertid upp snabbt och i sista kurvan formligen flög Alex förbi till enkel heatseger på nya perset 51.07. En anmärkningsvärd notering gjordes då vi klockade varvtiderna 25.85/25.22, sex tiondelar snabbare på andravarvet alltså...! Vi bara anar vad som finns att ge i de långa benen efter kommentaren efteråt att han hade mycket mer att ge... Bilal Cadimi blev också inlottad i samma heat och hängde med bra på första varvet men på andra blev det tyngre och hans dryga 54 var han inte alls nöjd med.

Loppet på video


Carro i tufft sällskap                                                                    Foto: Kim Hedbom
För Caroline Kihlblom blev det på pappret ett grymt tufft motstånd där sämsta perset på de övriga låg på 55 sekunder. En föresats att hänga på ändå förböts i avvakta löpning med alltför stor respekt och det blev en ordentlig lucka upp till 250 meter  då den började ätas upp av den alltid uthålliga Carro och i mitten av sista kurvan såg det ut som att hon höll på att runda hela fältet men upphämtningen på bortre rakan bestraffade sig och krafterna räckte inte riktigt på upploppet. In i mål under sekunden efter segrarinnan Sandra Wagner gjorde att Carro efter loppet bestämde sig för att aldrig ha för stor respekt för motståndarna hädanefter även om hon tyckte att tiden var "risig" men de dåliga tiderna för hela finalfältet kan delvis härledas i att det blev över 1,5 timmar uppvärmning med kalla muskler mot slutet efter att det förutom lite förseningar även blev så arr A-finalerna kördes sist av fem heat.

Loppet på video


Jossan persar igen                                                                      Foto: Kim Hedbom
Josefin Eriksson sprang sitt andra och sista 800-meterslopp för säsongen enbart för att vässa farten inför helgens 1500-metersdrabbningar på SM. Bra fart från början med ett starkt startfält anfört av Vendela Mindelöf. Vändning 600 meter på 1.42 då krafterna började tryta och ovana 800 benen fick kämpa sig i mål på nya perset 2.20,75.
Direkt efter loppet blev Jossan ombedd att springa stafetten 4x200 meter med ett gäng yngre Huddingetjejer som fått ett återbud så det var bara att skaka ur mjölksyran för att åtta minuter efter loppet köra en 200-ing och denna avverkades på för Jossan nya perset 29.45! Tjejerna vann för övrigt stafetten som blev rafflande och avgjordes i sista kurvan.

Loppet på video 


Fotte i startaction                                      Foto: Kim Hedbom
Slutligen ett par bilder av våra superveteraner "Old Bill" och Fotte "The Flying Greek"...

The Old Man is still running without rollator! Foto: Kim Hedbom

Resultat


BRA INSATSER ÄVEN DAG 2 PÅ HAMMARBYSPELEN

Carro laddar om                        Foto: Kim Hedbom
Dag 2 av Hammarbyspelen innebar andra loppet för helgen för flera av löparna som förberedelse inför SM. Caroline Kihlblom sprang sin egen F17-klass och öppnade mycket bra men backade tyvärr ner som tvåa vid klockringningen vilket innebar att det blev ytterkurva sista kurvan i stället och tappad fart på vägen dit. Tiden 59.10 som tvåa var ingen riktig fullträff men öppningsvarvet gick åter fort med vändning på 28.07 vilket är klart godkänt. Nu väntar nertrappning och snabb löpning sista två veckorna fram till formtoppen som man alltid hoppas skall uppnås till SM.

Loppet på video


Bilal kämpar i A-finalen             Foto: Kim Hedbom
Bilal Cadimi avstod lördagens 1500-lopp för att fokusera på söndagens A-final på 800 meter. Det blev en tuff uppgift och tempot där framme var högt uppskruvat och det blev kämpigt att hålla sig kvar i loppet. Vändning under 58 räckte inte mot de 55,5 täten hade och det blev till att kämpa de två sista varven. Tiden 2.02,65 visade i alla fall att formen kan hinna komma fram till SM då det är 1500 som gäller.

Loppet på video


Alexander och Dan                   Foto: Kim Hedbom
B-finalen på 800 meter innehöll två Huddingelöpare i form av Dan Bergström och Alexander Björnberg som dubblerade efter sitt 400-lopp på lördagen. Dan öppnade sin vana trogen ganska lugnt och lät de andra rusa iväg för att sedan börja gnaga ikapp.
Alexander hängde med bra de första 300 men den planerade 56-vändningen blev i stället över 58 då mjölksyran satt i benen från dagen före. Bakläxa på återhämtning i form av ordentlig nedjogg m.m. blev det efter att han brutit på tredje varvet. Dan tågade på med en stark avslutning och noterade 2.03,86. 

Loppet på video

I avsaknad av Nigusu blev det Henrik Malmberg som skulle försvara Huddinges ära på P17-killarnas 400 meter. Efter en bättre start än på Scandic rusade han in på 50.34 efter vändning på 23.91. Satsningen mot UVM fortsätter. 

Loppet på video

Resultat


JOSSAN DAGENS KANON NÄR HON GICK UPP I TOPP

Jossan mot formen                    Foto: Kim Hedbom
Sista pusselbitarna började läggas på plats inför SM när Hammarbyspelens första dag gick av stapeln i Sätras JSM-hall. En som kommer att springa där är Josefin Eriksson som gjorde sitt bästa lopp någonsin när hon hängde på kompisen Tove Berg hela vägen genom loppet. De var på väg att fastna i en klunga som dragit ifrån och blivit ikappsprungen men de båda insåg fram och gick om resolut på femte varvet. Efter en spurtstrid mellan Tove och Jossan knep Tove andraplatsen några tiondelar före men Jossan sänkte sitt inomhuspers med 8 sekunder! Det är även totalpers med 3,5 sekunder och det nya fina klubbrekordet lyder på 4.46,1. Nu har hon bara tre sekunder ner till seniorrekordet och en attack vore väl ganska läglig vid SM-finalen om två veckor...

Loppet på video


Victor mot klubbrekord            Foto: Kim Hedbom
En som redan innehar seniorrekordet är Victor Hedin som sprang sitt andra 1500-lopp för säsongen och krigade på bra mot främst alla Turebergslöparna. Ett jämnt lopp med en stark spurt där han knep andraplatsen före sin gamla kompis Klas slutade med en putsning av rekordet till 4.03.31

Alexander mot formen              Foto: Kim Hedbom
Alexander Björnberg var på plats med Brorsan Viktor för att få sig en till genomkörare på SM-distansen 400 meter. Tyvärr avstod Viktor från start p.g.a. känningar i baksidan och efter att en löpare tjuvstartat blev den en tvåmannauppgörelse där det blev säsongens snabbaste förstavarv med vändning på 24.6 men han blev tyvärr försiktig vid klockan och backade ner bakom och blev bromsad på näst sista rakan. Med mycket krafter kvar gick han sedan resolut om på yttern i sista kurvan och tog hem heatsegern med god marginal på nya perset 51.13.

Loppet på video


Carro mot formen                     Foto: Kim Hedbom
Caroline Kihlblom fortsatte att visa på gryende form när hon sprang A-final på 400  meter. Efter en miss där hon inte hann med några stegringslopp p.g.a. ändrad starttid och där en tjej tjuvstartade blev det en lucka fram till Vendela Mindelöf och Isabelle Eriksson men det snabbaste startvarvet för säsongen noterades i alla fall strax under 28 sekunder. Efter att tryckt på lite för sent närmade hon sig de två där framme men hann inte ända fram men åter en tid under 59 sekunder noterades, 58.94 i ett som hon själv tyckte var ett "skräplopp". Då helgen ses som en generalrepetition är siktet inställt på söndagens 400-lopp i F17-klassen som testas som en eventuell SM-final.

Loppet på video


Starkt 400-par                            Foto: Kim Hedbom
För övrigt sprang Nigusu Solomon mycket avslappnat och i ett fantastiskt jämnt 32,3-tempo då han testade 1500-farten till SM fast bara i 1000 meter som han avverkade på 2.41. Det kändes mycket lätt i den farten och han kände att 500 meter till i samma fart var inom räckhåll även om det inte denna gång fanns lätthet kvar till en tempoväxling i spurten. Ett 400-lopp på söndag ska få fart på benen ordentligt. Otto Kingstedt kom trea i loppet.
Yaahan Farax fick det kämpigt med tempot som drogs upp ner mot 4.10-trakten i B-heatet på 1500 meter och måste nu köra kortare intervaller med mera snabbhet de sista dagarna fram till SM för att komma upp i SM-form. 4.22 blev det denna gång men hans kapacitet ligger betydligt högre än så. Loppet vanns för övrigt av John Kingstedt.
Stefan Stojanovic körde sitt första lopp för att testa sina baksidor och körde därför 1500 meter som inte går så fort. Ett glädjande besked blev det utan känningar så nu blir det gradvis fartökning och nästa helg är det 1000 meter som gäller samt satsning mot Globen och stafetten där.

Resultat

Loppet på video


400-LÖPARNA ÅNGAR PÅ MOT DE SNABBA TIDERNA

Carro i sitt snabbaste lopp sedan SM tar hem heatsegern         Foto: Kim Hedbom
Helgens tävlingar på förra årets JSM-banor bjöd på många formbesked.
400-löparna visade framfötterna med att sätta säsongsbästa med bred marginal.
Caroline Kihlblom har haft oturen att få dåliga lopp i säsongsöppningen där hon bl.a. haft den icke önskvärda fjärdebanan och blivit lottad i dåliga heat. Denna gång var det ett jämnare startfält även om det kanske hade gått ännu lite fortare om hon hamnat i A-heatet. Äntligen fick hon till förstavarvet med en vändning på 27,8 och lyckades pressa sig in som tvåa tätt efter Sara Rönnby. Vid 250 meter stumnade Sara rejält i benen och jakten sattes upp av Carro som gick upp jämsides i utgången av sista kurvan och det blev en spurtstrid där Carro lyckades pressa sig in 7/1000-delar före på nya säsongsbästat 58.51! A-heatet vanns av Turebergs Lotta Lindsén före Sandra Wagner.
Trean i loppet var endast hundradelen före Carro som därmed fick nöja sig med
fjärdeplatsen bland seniorerna.

Loppet på video


Viktor tar kommandot och persar 1,2 sekuinder                       Foto: Kim Hedbom
Våra nya 400-löpare Viktor och Alexander Björnberg följde upp sina fina debutlopp med ännu vassare prestationer. Viktor som lottats in i B-heatet var först ut och var som vanligt tuff på första varvet och han visade omgående att det var han som hade befälet. Det var inget snack om vem som skulle ta plats som första man in på gemensam bana och den här gången höll det nästan hela andra varvet också efter vändning på 24,6 och han lyckades hålla undan ända in i mål trots attacker bakifrån från Hammarbys Hannes Skugghall på nya dunderperset 51,59.

Loppet på video


Alexander kapade halvsekunden                                               Foto: Kim Hedbom
Så var det dags för brorsan Alexander att framför allt försöka få till en tuffare öppning.
Förra loppet tappade han endast 0,5 sekunder på andra varvet vilket tyder på att det kan gå betydligt fortare från start. I det snabba A-heatet kunde han fokusera på att göra sitt eget lopp från förstabanan då han fick fri löpväg in till klockringningen och den här gången varvade han strax under 25 sekunder. Efter ett stabilt andravarvrullade han in på nya perset 51,34. Nu väntar ytterligare finslipning på den för dem nya distansen så kommer tiderna att ramla ner ytterligare fram emot SM som nu båda har kvalat in till!

Loppet på video


Jossan och Sophia i klungan efter 2 varv                                  Foto: Kim Hedbom
En till som klarade SM-kvalgränsen var Sophia Persson som höll farten bra uppe i fyra varv innan den rumphuggna träningen satte spår i löpningen. Josefin Eriksson som redan hade klarat av SM-kvalgränsen var nere för att få ett bra lopp mot några bra tjejer. Från början såg det mycket bra ut och Jossan gick upp och drog fast farten redan var så pass att den visade på tider under 4:40. Efter fem varv började hon sedan att tappa placeringar och när tredje tjejen gick förbi blev det en mental motgång som fick henne att bryta efter 1200 meter utan att benen var trötta. Hon fattade inte själv vad som hänt efteråt. Synd för loppet blev riktigt bra med tredje tjej på 4:49. Nu gäller det att ta snabb revansch på lördag när SM-banorna testas på distansen.

Resultat


ARRANGÖRSKATASTROF NÄR ALEXANDER SPRANG 2.00

Elmar drar före Alexander        Foto: Kim Hedbom
Arrangörerna vid Sätraspelen lyckades med konststycket att totalt sabotera seniorernas 800 meter. Uppdelningen var gjord i ett A och ett B-heat och löparna fick vid uppropet besked om vilka heat de skulle springa. Därefter kommer arrangören på att det blir för många löpare med 9 per heat och bestämmer sig för att lägga till ett heat varvid man delar upp löparna utan hänsyn till anmälda tider vilket medförde att de fyra löparna med kapacitet under 2 minuter kom i var sitt heat. Samtliga tre heatsegrare fick därmed sololöpa sina lopp i stället för att få tillfälle att möta bra motstånd. I "A-heatet" blev löpare varvade efter 620 meter...! Riktigt dåligt av arrangörerna Hellas och Mälarhöjden som dessutom lyckades med konststycket att få till förseningar så att A-heatet var nästan 45 minuter efter tidsprogrammet...
Alexander Björnberg hade värmt upp i 1:45 när det var dags för loppet och hade hunnit bli både kall och irriterad över heatstrul m.m. Elmar Engholm satte upp ett jämnt tempo från start med vändning runt 58 sekunder efter halva. Alexander vågade inte hänga på när tempot drogs upp lite och hamnade i ingenmansland eftersom Elmar var den enda löparen  med kapacitet under 2 minuter. Det blev "en dag på jobbet" för Alex som trots allt persade med 2,00.73 vilket var 13(!) sekunder före trean i loppet och där det skiljde över minuten mellan första och sista löpare... Suck!

Resultat

Loppet på video


SNABBA 400-DEBUTER
Bröderna Björnberg visade på stor kapacitet då de gjorde debut på 400 meter vid tisdagens Vinthundsvinter. Trots en mycket märklig seedning där de 3 bästa löparna fick springa var sitt heat och därmed fick sololöpa noterades alldeles utmärkta tider.
Först ut var Viktor som öppnade friskt igen med ett förstavarv på 24.60 fortsatte att trycka på och även om det kändes i benen de sista 100 meterna fick han fina 52.46.
Nästa heat var det dags för brorsan Alexander att replikera men återigen en försiktig öppning på 25.58 medförde vissa tvivel men efter att endast ha tappat halvsekunden på andra varvet flög han in på fina 51.80.
Även i tjejernas 400-lopp var det mycket märkliga seedningar och banlottningar som medförde att Caroline Kihlblom återigen fick den hatade fjärdebanan och blev dessutom inlottad i B-heatet med sämre löpare i A-heatet... Nu visade hon i alla fall på bra psyke med att överbrygga problemen men efter en snabb öppning mojnade farten i den andra kurvan och det blev trångt in till klockan. En helt okay öppning på 28.32 noterades dock efter ett lite ryckigt förstavarv som under andra varvet skulle bli ännu knepigare då det blev en kamp in mot sista kurvan och återigen blev det till att springa "för långt" och efter den ojämna farten i loppet stumnade benen men årsbästat 59.68 skrevs in och det går helt klart åt rätt håll. Nu väntar vi bara på ett bra lopp som kan avverkas utan störningar och mot bra motstånd så kommer det att smälla till resultatmässigt!

Resultat


YAHAN VANN I DEBUTEN OCH VIKTOR I STARK COMEBACK

Yahan övertygar i inomhusdebuten                                           Foto: Kim Hedbom
Yahan Faarax gjorde sitt livs första lopp inomhus och kunde triumfera efter ett taktiskt väl genomfört lopp. P17-killen Alex Torgersson satte in en attack med två varv kvar och fick en lucka ner men Yahan började mala på och åt in försprånget sakta men säkert för att gå om på sista rakan. 4.25.78 var ganska långt ifrån utomhusperset men visade återigen att han är att räkna med då det gäller att vinna lopp. Två Lidingöloppsvinster och hans 2000-metersdebut på SM som slutade på en silverplats är några starka bevis för han vinnarskalle. Nästa test blir i Norrköping där han satsar på att göra en bra tid genom att springa mot seniorerna.

Loppet på video


Viktor persade i comebacken                                                    Foto: Kim Hedbom
Helgens stora utropstecken klev fram i C-heatet på 800 meter där Viktor Björnberg gjorde något av en comeback på tävlingsbanan och öppnade mycket friskt sedan han gått loss från start. 56,89 vid vändningen gjorde att vi väntade på ett bakslag men det såg mycket bra ut och det var endast sista hundringen som såg riktigt seg ut. Hans 2.04.48 var ett 3-sekunderspers. Det är bara i någon SM-stafett han varit i närheten tidigare. Back on track med besked!

Loppet på video


Alexander stabil runt 2 minuter                                                  Foto: Kim Hedbom
Alexander Björnberg hade siktet inställt på att springa fortare än de 2.01 han noterade i Norrköping via ett sololopp men första halvan gick på tok för långsamt med vändning efter 59,62 sekunder. 2.02.49 var långt från hans dagskapacitet och det får bli ett nytt försök nästa helg i Sätra.

Loppet på video

Victor Hedin gjorde också något av en comeback då han körde sitt första lopp sedan han agerade hare åt Nigusu på Källbrink i dennes 1:58-lopp. Efter en för Victor mycket försiktig öppning på 58,36 genomfördes ett stabilt lopp som resulterade i 1.57.41 och en helt okay säsongsdebut. I samma lopp sprang Bilal Cadimi men han kände redan innan loppet att det inte var helt fräscht i kroppen och det var inte den vanliga Bilal vi såg utan han fick kämpa sig igenom loppet och noterade för honom blygsamma 2.03.33.

Loppet på video


Jossan i säsongsöppning          Foto: Kim Hedbom
Josefin Eriksson gjorde en efterlängtad årsdebut och det var mycket osäkert vilken nivå hon stod på efter lite för klent med träning sista månaden. Kompisen Tove Ramos-Berg gick loss relativt tidigt och skruvade upp tempot och osäker på sig själv släppte Jossan iväg henne och lade sig trea i klungan bakom. Efter tre varv tappade klungan fart och det blev avancemang stegvis upp till täten och då hon kollade framför sig hade Tove börjat tappa tempo och luckan började krympa. Det var emellertid för kort kvar av loppet så Tove tog hem en säker seger på 4.50.58 före Jossan 4.56.49. Det var två nöjda tjejer där Tove tyckte att det kändes bra då det var något av en comeback för henne också och Jossan kände att det finns mer att ge fram till stundande SM.

Loppet på video


Carro på väg mot formen         Foto: Kim Hedbom
Caroline Kihlblom fick återigen den förargliga fjärdebanan som hon inte alls gillar med snabba Elin Moraiti innanför sig. Efter att ha varit snabbast upp till 40 meter slog försiktigheten till och efter att ha backat ner till sistaplatsen vid utgången av andra kurvan och en öppning på långsamma 29 sekunder var det ett alltför stort glapp framåt och efter en forcering sista biten där hon blev tvingad att springa på andra banan sista kurvan tog hon en placering på upploppet och noterade 60.28 vilket i alla fall var ett steg i rätt riktning mot den nervösa debuten och årsbästa med 6/10.

Loppet på video

Victor Hedin gjorde comeback på 1500-metersdistansen där han brutit de senaste loppen förra säsongen. Efter en medvetet smart löpning i stabil fart kunde han avverka sista varvet på runt 28 sekunder. Han insåg lite för sent att det bara var ett varv kvar då han trodde det var två. 4.06.91 var ett stort fall framåt och det räckte också till ett nytt klubbrekord alla åldrar.

Loppet på video

Jonas Nordström gjorde inomhusdebut på 1500 meter och gjorde ett stabilt lopp även om hans 4.14.50 säkert kan putsas ner under 4.10

Loppet på video

Josefin Eriksson gjorde sitt andra lopp för helgen när hon sprang 800 meter på söndag.
Det såg relativt bra ut första halvan men sedan syntes oträningen i benen och farten var inte riktigt där. 2.24.58 var väl inget större hit men helt okay och ett kvitto på att om bara träningen trappas upp lite så kan det bli ett riktigt bra mästerskap om en månad.
I samma lopp sprang Caroline Rönnlund också hyfsat bra efter dåliga förberedelser under hösten och fick 2.26.45.

Loppet på video

Resultat


TRE KLASSEGRAR I VALLENTUNA
Årets Nyårslopp i Vallentuna hade inte lika många Huddingelöpare som senaste upplagorna men trots det så kom resultatlistorna att uppvisa tre klassegrar.
Stefan Stojanovic tog en övertygande seger i 15-årsklassen trots att han är två år yngre.
De andra två segrarna var i tjejklasserna 5 och 10 km. På långa banan hade Kajsa Berg inga problem att ta hem en komfortabel 6-minutersseger och på korta banan sprang Johanna Bjermqvist in som första tjej.

Resultat


YAHAN FÖRSTÄRKER JUNIORERNA

Yahan Farax förstärker vår starka juniorgrupp lagom till inomhussäsongen.
En mycket talangfull löpare som här ovan ses ta silvermedaljen på årets USM 2000 meter. Han har även två raka segrar i Lidingöloppet. Under sin korta karriär har han hunnit få många kompisar i Huddinge som han nu tränar med.
Välkommen till gruppen Yahan!


KLUBBREKORDEN KAPAS MED 31, 9 OCH 7 SEKUNDER!

Dags att gå upp i täten efter första varvet                                   Foto: Kim Hedbom
Stefan Stojanovic raderade ut klubbrekordet på 1000 meter P13 med 9 sekunder då första testloppet på distansen kördes för säsongen. Efter en avvaktande öppning som tvåa i fältet drogs farten upp ett snäpp och låg därefter runt 36 per varv och konkurrenterna släppte en efter en och efter ett sista varv på 34 noterades nya klubbrekordet 3.06 och en säker seger. Kapaciteten ligger cirka 10 sekunder snabbare när tävlingsfarten sätter sig i benen.

Carro i 400-test                                                                           Foto: Kim Hedbom
Caroline Kihlblom testade på favoritdistansen 400 meter och det var med förväntningar efter de snabba träningarna de senaste veckorna som tyvärr saboterades lite av en halsinfektion förra veckan. Trots mycket spänd löpning blev det vinst med över 5 sekunder från den svåra ytterbanan där hon aldrig hade kontakt med de övriga.

Loppet på video


Samlat från start till mål                                                               Foto: Kim Hedbom
Josefin Eriksson ställde upp som farthållare åt träningskompisen Sophia Persson på testloppet över 1000 meter. Ett jämnt 36-tempo drogs upp och Sophia hängde med upp till 700 meter då sista förkylningsveckan gav utslag i uthålligheten. Jossan körde på de sista 300 och landade på 3.06 med Sophia på 3.12. 
ossan putsade klubbrekordet med 31(!) sekunder och Sophia med 7!

Loppet på videoSamlat från start till mål                                                               Foto: Kim Hedbom
Ännu ett par klubbrekord hade det blivit om det inte var så att Nigusu Solomon och Bilal Cadimi blivit diskade i sitt 1000-meterslopp p.g.a. otillåten farthållning. Grabbarna lärde sig en läxa och fick omgående ett utdrag från regelboken av Gunnar...


9 KLUBBREKORD OCH 2 SVENSKA REKORD PÅ KM 600 METER

Samlat från start till mål                                                               Foto: Kim Hedbom
Det blev precis så ovisst som det förutspåddes när KM på 600 meter avgjordes som avslutning på Första Chansen. Det var Bilal Cadimi som drog upp farten och anförde loppet upp till 500 meter. Bakom honom låg Younes Jilali och Nigusu Solomon med Alexander Björnberg avvaktande bakom. När spurten drogs upp på bortre rakan gjordes attacker från Younes och Nigusu medan Alex malde vidare i jämn fart bakom dem. I sista kurvan avancerade Alex på yttern och kunde äta in försprånget och klämma sig in först över mållinjen. Bilal 3/100 efter och bakom dem tog Nigusu hem spurten mot Younes. Längre ner nästan bortglömd gjorde Anders Ortfelt ett starkt lopp även om han fick släppa lite mot slutet.
Tiderna för killarna blev mycket samlade med Alexander 1.25,20, Bilal 1.25,23,
Nigusu 1.25,40 och Younes 1.25,50.
Klubbrekord noterades för Bilal-P17, Nigusu-P16, Alexander P18 och "riktiga" klubbrekordet samt Anders i M40.
Loppet som var ett test för juniorerna gav mycket positiva besked och ett kvitto på hur jämna och starka de är som grupp där de hjälper varandra till utveckling.
Det är också fantastiskt att se hur Alexander utvecklats i gruppen och fått ett självförtroende som han inte varit i närheten av de 8 åren jag följt honom.
Det är också härligt att se hur Bilal trivs i gruppsamvaron och inte det minsta var besviken för andraplatsen och känner att gruppen jobbar som ett team.

Video A-heatStefan drar upp farten på första varvet                                       Foto: Kim Hedbom
B-heatet bestod av tjejerna och Stefan Stojanovic som var den som fått order att hålla farten uppe första varvet och det avverkades strax under 32 sekunder. Bakom radade tjejerna upp sig men släppte en liten lucka fram efter första varvet då tjejerna började närma sig och Josefin Eriksson försökte täta till under andra varvet. Bakom låg Caroline Kihlblom avvaktande med Sophia Persson ett par meter bakom. När klockan ringde var det Carro som pressade bakifrån och gick om Stefan på utsidan för att vid ingången till sista kurvan dra ifrån till en KM-titel. Jossan gjorda allt i sin makt för att komma om Stefan men denne höll andraplatsen in i mål och ett par sekunder efter kom Sophia in. Klubbrekord för Carro och Jossan medan Stefan var ett par tiondelar från.
Även detta lopp var ett test för tjejerna som gav de besked vi ville ha. Samtliga gjorde mycket bra lopp och Carro visade att hon fått en mycket bättre uthållighet inför övergången till mer 400-betonad träning. Jossan är på väg att tagga till igen och Sophia blir starkare och starkare men fick ytterligare bevis för att hon är långdistansare och 600 meter är egentligen inte alls hennes grej. Stefan agerade draghjälp samtidigt som han testade på att köra på hårdare redan från start i loppet. Det straffade sig p.g.a. att han hade loppet från lördag i benen men när tävlingssäsongen drar igång kommer det att gå betydligt fortare.

Video B-heatTvå svenska rekord i veteranloppet                                          Foto: Kim Hedbom
Sista heatet bestod av idel veteraner och det var en taggad Mats Nagle som buskörde första varvet på 29 sekunder med en chockad Johan Wibäck bakom som insåg att det gick alldeles för fort. Andra varvet gick betydligt lugnare och vändningen var ungefär på 64 sekunder. På sista 100 fick Mats känna på max mjölksyra men han kom ändå in på 1.38 vilket räckte till ett nytt svenskt rekord i M50. Johan några sekunder bakom och Robert Holmgren på nytt klubbrekord runt 1.44. Bakom dessa hittade vi Nisse Olsson som också han noterade ett svenskt veteranrekord i M65 samt Martin Larsson. Klubbrekord blev det naturligtvis även för Nisse och Mats. Totalt blev det alltså 2 svenska rekord samt 9 klubbrekord och värt att notera är att fyra killar gick under det gamla klubbrekordet oavsett ålder.

Video C-heat

Resultat

KLUBBMÄSTARE KLASS
 
Alexander Björnberg Klubbmästare Män
Stefan Stojanovic P13
Nigusu Solomon P16
Bilal Cadimi P17
Alexander Björnberg P19
Robert Holmgren M35
Anders Ortfelt M40
Mats Nagle M50
Nils Olsson M65
 
Caroline Kihlblom Klubbmästare Kvinnor
Sophia Persson F16
Caroline Kihlblom F17
Josefin Eriksson F19

STEFAN TOG HEM SÄSONGENS FÖRSTA DUELL

Stefan tar kommandot från start  Foto: Kim Hedbom
Stefan Stojanovic gjorde ett mycket övertygande testlopp då säsongens
första 800-meterslopp avgjordes i samband med Första Chansen.
Frånsett en ivägskenande löpare utan nummerlapp som dog efter ett varv och tyvärr tappade farten i den andra kurvan så att de andra fick springa på utsidan var det Stefan som drog loppet upp till 600 meter med Märstas Kevin Duvert som tvåa och vår egen Fredrik Kihlblom kämpande bakom för att behålla kontakten. Övriga löpare hade släppt sedan länge. Innan klockan hade Fredrik avancerat och attackerade i kurvan efter klockringningen. Han var förbi på bortre rakan men i sista kurvan laddade Stefan ordentligt och rann ifrån på upploppet och noterade sin första vinst mot Fredrik på distansen inomhus.
Nya pers på 2.21 gav ett bra formbesked så här mitt i träningsperioden.
Det är annars sex veckor kvar till den "riktiga" tävlingssäsongen drar igång  nere i Norrköping.

Resultat
Loppet på video


PRISADE MEDALJÖRER

Fotte med medaljgänget                        Foto: Kim Hedbom
På onsdagskvällen var det dags för den årliga uppvaktningen på kommunalhuset.
Det var en stolt Fotte som kollade in sina adepter när de mottog hyllningarna från kommunen. Alla de 29 medaljerna prisades med biobiljetter och godis.
Efteråt blev det lite mingel med kommunstyret innan det var dags att förflytta sig till årsträffen på Enskede Värdshus.


HAILES AVSKED?
Haile again! On the way to his 2:03:59 World record in Berlin  (Victah Sailer)

Haile Gebrselassie har haft skadeproblem under senaste året och bl.a. varit tvingad att avstå favoritloppet Berlin Marathon. I New York gjorde han ett försök att komma tillbaka på banan men det slutade tyvärr i ett brutet lopp efter känningar i knät.
Nu spekuleras det i att det var sista loppet i karriären, det kan vara svårt att hitta motivationen efter att ha legat i världstoppen under så många år. Om så skulle vara fallet så kommer vi att för all framtid komma ihåg de fantastiska loppen han gjort och absolut ligger på listan med de allra främsta löparna genom tiderna. Han ligger bakom en stor del av löparundret från Etiopien och har flera löpare bakom sig som är redo att ta över efter honom och Kenenisa Bekele.


KAJSA-ALBERTO-MIKA STARK TRIO I LIDASKOGARNA
Kajsa Berg gjorde nog sitt starkaste lopp på ett par år när hon sprang de 20 backfyllda kilometrarna i Långa Tullinge-Tumbaloppet. Det blev 1:19:25, pers med omkring fyra minuter och avståndet fram till loppets etta Anna Rahm var omkring minuten.
Alberto Ramos och Mika Repo körde loppet som ett bra tröskelpass och gjorde 1:18:23 respektive 1:20:42.

Resultat


VÄLKOMMEN HEM BILAL!

Bilal i kamp med Younes på USM                                              Foto: Kim Hedbom
Bilal Cadimi har återvänt "hem" till Huddinge efter att ha sprungit för Tureberg ett par år då han flyttat till Tensta. Nu är vi mycket glada och stolta över att ha Bilal tillbaka i klubben och han förstärker vårt kanongäng av juniorlöpare där han har flera kompisar som han inte släppt fast han bytt klubbdräkt. Han har även hittat nya i form av Younes och Nigusu m.fl. Det här blir ett lyft för alla hårt satsande löpare i gruppen och kommer att vässa träningarna ett steg till vilket kommer att ge resultat framöver.
Efter att ha bärgat tre medaljer på senaste USM har han bestämt sig för att satsa tillsammans med killarna för att ta nästa kliv mot internationell nivå.
Vi hälsar också Mohamed Cadimi välkommen tillbaka in i gänget där han kommer att tillföra stor kompetens och brinnande löparhjärta och förstärker organisationen i gruppen. Än en gång hälsar vi båda två stort lycka till framöver!


DUBBELSEGER I KALVRUSET
Stefan Stojanovic tog hem den tuffa 12-årsklassen på Kalvruset före Fredrik Kihlblom.
En mycket krävande bana var det som stundtals påminde om gyttjebad men våra killar gjorde en mycket stark insats och var på betryggande avstånd ner till de övriga 40 löparna i loppet. Philip Wackendal tog hem bronset i 14-årsklassen.

Resultat


KAJSA SEXA I HÄSSELBY
Kajsa Berg gjorde sitt bästa Hässelbylopp när hon kom sexa på fina 36.11.
Syrran Tove kom in på 11:e platsen.
Vann gjorde Ulrika Johansson och herrklassen togs hem av
Mustafa Mohamed på nytt banrekord

Resultat


FYRA KLASSEGRAR I TULLINGE-TUMBA
Stor Huddingedominans var det i Tullingeskogarna när Lilla Tullinge-Tumbaloppet avgjordes. Trots att juniorerna valt att avstå tävlingen i år för att dra igång grundträningen efter mycket och intensivt tävlande kunde vi räkna ihop hela fyra klassegrar varav en dubbelseger. På långa 10 km-banan tog Johanna Bjermqvist hem damsegern och på 5km-banan blev det en dubbel genom Alberto Ramos och Mika Repo. Bland de yngre knep Stefan Stojanovic segern i P13 och Daniel Tapia vann P15.

Resultat


COLM SEXA I KÖLN
Colm o´Callaghan visade att han är på benen igen efter sin långvariga skada som tvingat honom att rehabträna främst genom cykling i ett halvår när han kom sexa i Köln Marathon på söndagen. Loppet avgjordes i ganska besvärliga väderförhållanden vilket ledde till att många bröt loppet p.g.a. värme och blåst. Nu är siktet inställt på Rotterdam i vår och möjligen halvmaran i Berlin månaden innan...? Vi passar på att propagera för Berlin dit vi tänker göra en gemensam resa första helgen i april.

Resultat


 

 

Till arkivet