Löpargruppen
Tävlingar
Träningar
Löparnyheter
Arkiverat
Länkar
Bildgalleri
Veckans Bild
Presentation
Aktiva
Tränare
Huddinge AIS
   Arkiverat 15   
ARKIVERAT MATERIEL FRÅN 2006


HÄRLIGA INSATSER PÅ SM

Henrik Åkerlund

Foto: Kim Hedbom

 Våra juniorer hade i år förmånen att få tävla om
SM-tecknen på hemmaplan.
Det märktes på löparna att de var extra laddade
inför hemmapubliken på Källbrink.
Först ut var Caroline Rönnlund som i år tagit steget
upp till K22-klassen och visade att hon har tagit ett
stort kliv på vägen mot senioreliten.
Denna gång var det dubblering på gång med början
på fredagen med 1500 meter. Utgångsfarten var god
med 74 på första 4-hundringen. Efter ytterligare ett varv
märktes det att farten inte är färdigutvecklad och det blir
tufft att ligga så nära maxfart ett helt 1500-meterslopp.
Sista varvet blev ett kämpa och slita varv och tiden
blev 5:01, fullt godkänt i den 30-gradiga värmen.
Nästa löpare ut var Calle Lindros som gått ner i distans
och numera fokuserar på 400 meter och i år har tagit ett
jättekliv och varit under dröm-50 tre gånger.
Semin genomfördes med heatvinst och andra tid totalt.
I finalen var Tor Pöllönen för stark och knep guldet före
en mycket nöjd Calle som blev silvermedaljör på fina 50:19.
På söndagen var det så dags för "Carro" igen och denna gång
var det 800 meter på programmet. Det vassa fältet satte upp
bra fart från start och Carro kände det som att hon sprang för
långsamt men första varvet gick på fina 68 sekunder precis
enligt planerna. Det kändes segt på andra varvet och får
troligtvis tillskrivas hennes 1500-lopp på fredagen som
fortfarande satt lite kvar i benen. Tiden blev godkända 2:25.
Så var det då dags för "Henke" att beträda arenan för att
avverka 5000 meter i den tropiska hettan på Källbrink.
Det såg länge ut som att det var en bronspeng på gång
men han fick ge sig på upploppet och kom in på en
lysande fin fjärdeplats. Reportage från detta lopp nedan.
I Nyköping avgjordes samtidigt USM där Dan Bergström
gjorde ett godkänt 800-meterslopp men som tyvärr inte
räckte till för final. Victor Hedin vann däremot sitt kvalheat
avstannande och med massor av krafter kvar i benen.
Finalen blev riktigt tuff och slutade med en fin bronspeng
för Victor. Ett stort grattis till alla fina löparprestationer!
Reportage från USM kan ni läsa här nedan.

Caroline Rönnlund

Foto: Kim Hedbom


Eftersnack JSM/USM

Klockan var 10.30 på lördagen när jag kom till Rosvallen i Nyköping där USM gick av  stapeln. Det var varmt, kanske 28-30 grader och jag sade för mig själv att detta kommer att bli tufft för alla aktiva. Plötsligt kom Kent Johansson förbi och han hälsade hjärtligt och såg glad ut. Han sade: Det ser bra ut för HAIS och snart ska Victor också springa! Då hade jag redan fått veta att bl.a Alexander och flera andra HAIS:are redan fått medaljer i detta mästerskap. Då började jag verkligen känna de positiva vibbarna som låg i luften.

Pojkar 17 800 meter.
Dan Bergström sprang försök. I början såg det riktigt bra ut. Han hängde med hela första varvet, men sedan började det se ut som han tappade. Vid 500m så växlade hela gänget tempo, men Dan gav inte upp utan kämpade vidare bakom dem hela vägen och kom i mål på tiden 2.03. Tyvärr räckte inte tiden till final.

M: Bra kämpat Dan!
D: Nej, det här var inte bra. Det kändes tungt från början. Från första 200m.

  Sedan kl 12.15 var det Victor Hedins tur att springa försök på 800m och som vanligt var Victor glad och avslappnad inför loppet och han sa på en gång med ett glatt leende på läpparna att det känns lätt. Jag skrattade och svarade: Det är att vara i form!! Victor är väldigt bra på att lyssna och kan själv komplettera vad som krävs under ett tävlingsmoment. Jag pratade och pratade om taktiken både i försöken och finalen och Victor bara lyssnade och tog till sig. Victor på plats vid start, färdiga och kör! Han låg 3:a under första 200m på 29 sek. Sedan gick han upp på andra platsen. Erik från Kungsängen passerade 400m på 59 sek, Victor låg fortfarande tvåa och passerade på 61 sek. Vid 600m passering kom Victor ikapp Erik och det var dags att testa snabbheten precis som vi planerat. Victor tempoväxlade och direkt blev det en lucka på 5m. Luckan blev bara större och större och vid passage 700m skiljde det 20m mellan Victor och Erik. Victor såg pigg och lätt ut och tog det lugnt in i mål, medan Markus Nilsson med pers 2.01 och 37s på 300m och som legat 4:a hela första 600m körde stenhårt när han kom till 700m och använde sin sprintförmåga och kom förbi Erik och gick i mål precis bakom Victor på 2.06. Victor vann med tiden 2.05.

M: Bra jobbat Victor!
V: Tack det kändes lätt.
M: Kul
V: Det känns lätt, bara lätt!
M: Det var jättekul att höra! Lycka till i finalen!
V: Tack!

På fredagskvällen var det så dags för Henrik Åkerlund och mig att sitta ner och ha ett roligt snack om taktiken och hur 5000m finalen kan komma att se ut.
Det roligaste från det snacket var när jag sade till Henrik att du blir trea i morgon och han fick tårar i ögonen. Men jag svarade: Grabben, jag tror på din kapacitet!

Söndag kl 15 var det dags för start. Fredrik Johansson tog genast kommandot och fick genast en lucka på 50 m ner till Henrik tillsammans med 6 andra löpare. Efter 2000m hade hela klungan kommit ikapp Fredrik och Henrik lade sig på en fjärde plats. Efter ytterligare ett varv så växlade Henrik tempo och gick upp på tredje plats. Ett och ett halvt varv till och Henrik växlar tempo ännu en gång och ser ut att gå ikapp tvåan i loppet. Henrik höll sig sedan på andra och tredje plats  hela vägen till de sista 300m där han inte orkade stå emot 1500m löparen Daniel från Hammarby och Henrik gick i mål på en fin fin 4:e plats. Henriks nästa lopp blir Löparnas kväll och distansen 10 000m och efter det återstår att se, men huvudmålet för  Henrik i år är ett halvmarathon lopp.

Anders Kingstedt: Härligt Henke! En fjärde plats alltså!
H: Ja precis, tack!
A: Kan vi säga att träningen i Marocko har något med din fina placering att göra?
H: Javisst, jag har ju tränat hela vintern och det känns bra!

  P15 800m lopp med HAIS Victor Hedin kom att bli den spurtstrid som vi  förväntat oss. Henrik Gateman från Strömstad drog inledningsvis loppet men vid varvning hade Victor Hedin hunnit upp jämsides med honom och första varvet avverkades på 58,5 sek. Victor drar sedan upp tempot ytterligare. Med 200 m kvar av loppet försöker sig Victor på ännu en tempoväxling och Anton Wåhlin hänger på. I sista kurvan lyckas Anton få en lucka och går hem med segern på tiden 1.59,57. Victor stumnar lite på slutet där Henrik Gateman kommer tillbaka och lyckas gå om och Victor går i mål på en bronsplats med tiden 2.01,42 vilket är ännu ett prydligt pers av unge herr Hedin. Grattis Victor!

  Ja, som slutord kan jag väl säga att JSM/USM gick som vi förväntade oss eller till och med bättre än förväntat. För Henrik hade vi satt upp som mål att komma bland de fem sex första M22:orna och bland de tre första 86:orna men han presterade snäppet bättre och blev 4:a totalt och andra bästa 86:a. Inte illa Henrik!! Det ser mycket bra ut.

800m loppet för P15 blev som vi sade i förhandssnacket en uppgörelse mellan de starkaste 15 åringarna Sverige sett på länge. Det gick snabbt som vi förutspådde med en segertid på under 2.00 av Anton Wåhlin och Victor levde upp till allas förväntningar med ett rykande nytt pers 2.01,42 och den bronspeng som jag förra året lovade att han skulle lyckas ta hem i år. Nu är det en månad kvar på säsongen och Victor kommer att satsa på ytterligare tre lopp och förhoppningsvis komma under 2 min som jag vet att han har kapacitet att göra! Lycka till Victor!!

  Grattis också HAIS för ett väl utfört arrangemang på Källbrink!
/Mohamed

Resultat Junior-SM
Resultat Ungdoms-SM


FÖRSNACK INFÖR JSM/USM
 
Vi börjar med JSM som kommer att gå på hemmaplan Källbrink.
I klassen M22 hittar vi Camilio Martinez på 800m och Henrik Åkerlund på 5000m. Låt oss se närmare på 800m för M22....
Där ser jag att själva distansen 800m i sig är en tuff distans som kräver både styrka, snabbhet och uthållighet.
I år samlar M22 på den distansen flera duktiga löpare som är ligger bra även i seniorstatistiken.
I startlistan hittar vi bl.a. Olle Walleräng 3.44 på 1500m, Jakob Gustavsson 1.49 på 800m, Niklas Rysjö 1.51 på 800m, Joakim Löfwing 1.52 på 800m. Dessa fyra löpare kommer sannolikt att vara de som slåss om guldet. I startlistan hittar vi också 9 st löpare med pers under 1.55 vilket betyder att löparna kommer att hålla snabb fart någon gång under andra varvet. Camilo måste först försöka att ta sig till finalen och sedan kämpa för en fin placering. Uppgiften blir inte lätt när man ser alla 14 konkurrenter med pers under 2 min, men vi tror ändå på vår talang Camilo som faktiskt bara sysslat med löpning i två år. Camilios fördelar är:
* snabbhet
* ger inte upp, kämpar till sista andetaget

I klassen M22 5000m så hittar vi Henrik Åkerlund.
15 konkurrenter där tre av dem sprungit under 15 min nämligen bröderna Gross Peter och Henrik, sedan Lars Johansson som var bästa svensk i Göteborgsvarvet i år med tiden 1.06.
Det blir verkligen tufft!! Henrik med sina 15.32 är trea i statistiken bland 86-orna och sjua bland M22. Henrik har en stor uppgift när han kommer försöka vara bland de tre första 86-orna och bland de fem, sex första M22-orna. På så sätt kommer han att behålla sin plats från förra JSM då han blev 5:a. Jag tror mycket på den här killens kapacitet och vi önskar honom lycka till!
Henriks fördelar är:

* kan hålla jämnt tempo
* kan tolerera all slags väderlek, bl.a värme
* psykiskt stark
* bra moral
* lätt att samarbeta med sin tränare
* på plats och gör vad som krävs när det gäller
* stark vilja
 
I klassen K22 hittar vi Caroline Rönnlund.
Hon har inte heller en lätt uppgift framför sig eftersom det finns många duktiga löperskor, speciellt från Spårvägen, som har både erfarenhet och redan gjort fina prestationer ifrån sig. Men när man ser Carros utveckling så är ingenting omöjligt för denna talangfulla tjej, så vi håller alla tummar vi har för henne!
 

Vi flyttar oss till Nyköping där USM går av stapeln samma helg. Där hittar vi vårat hopp Victor Hedin på 800m.
Det har aldrig varit så många tuffa 15-åringar på distansen som i år. 20 löpare som kan springa under 2.10. 10 löpare av dem kan springa under 2.05. I startlistan hittar vi 5 namn som kommer att slåss om guldet och som alla har sprungit under 2.03 och under 40s på 300m i år. Det finns ingen som är bättre än den andra, men som ni ser så är ingen dålig heller. Jag anser att tre löpare har möjlighet att visa sin styrka i loppet Oliver Sanneskog 2.00,58, Anton Wåhlin 2.01,20 och våran Victor Hedin 2.02,77. Victor sprang 2.02,77 i Valbo games efter en tuff träningsvecka. Efter att ha haft en lugn vecka nu så väntar vi på en pigg Victor med fräscha ben som kommer att överraska oss och som faktiskt har möjlighet att springa under 2.00. Tyvärr kan vi inte avslöja den taktik han kommer att köra, men Victor är beredd på vilken taktik som helst som konkurrenterna kan tänkas köra.
Victors fördelar är:

* har muskler som tolererar mjölksyra väl
* snabb
* uthållighet
* styrka
* stark mentalt
* positiv attityd
* glad
* lugn
* aggressiv under loppet
* stark vilja
* bra moral
* bra lyssnare
* klok
Vi håller tummarna för dig Victor! och glöm inte att jag lovat dig förra året att du kommer att vara bland de tre första. Lycka till!!
 
I klassen P15 2000m hittar vi en annan HAIS:are i Oskar Martinsson. Det är flera duktiga löpare som kan springa under 6 min på distansen, bl.a Simon Sveder, Jonas Leandersson och Joel Lundin som får räknas som favoriterna och som kommer att slåss om guldet. Vi ska inte heller glömma Jonas från Ullevi med 2.02 på 800m, 5.50 på 2000m. Oskar har möjlighet att springa runt 6.20 och i startlistan hittar vi ett tiotal löpare som springer under den tiden vilket gör att det inte kommer att bli en lätt match, men vi önskar ändå Oskar lycka till!!
 
I startlistan för P17 800m hittar vi Dan Bergström.
En suverän kille som kan överraska i sista minuten.
Med sina 2.01 i Gurkspelen så ser jag honom minst i final. Konkurrenterna är inte heller lätta i den klassen. Där hittar vi pers mellan 1.54 - 2.03, men jag tror på Dans kapacitet. Det gäller bara att kämpa.
Dans fördelar är:
* styrka
Lycka till Dan!
 
/Mohamed


DAN KRYPER NER MOT DRÖMGRÄNSEN
Dan Bergström gjorde ett nytt försök att gå ner under
tvåminutersgränsen när han sprang i Västerås på lördagen.
Det skulle förvåna mycket om han inte klarar av det på SM
som går av stapeln nästa helg.
Denna gång stannade klockan på 2:01:53.
En till som passade på att testa SM-formen var Caroline
Rönnlund som även hon sprang 800 meter och gjorde
återigen ett säkert lopp en bit under 2:30. Hon kommer
även att köra 1500 meter under söndagen för att sedan
ladda inför hemma-SM på Källbrink nästa helg där hon
kommer att dubblera distanserna.

Resultat


PERS MED PÄRS
Våra SM-löpare kollade formen genom att åka upp
till Gävle för att genomföra Valbo Games på söndagen.
Resan upp tydde på att det skulle bli en blöt och sval
tävling eftersom det ösregnade men när vi närmade
oss Gävle sprack det upp och termometern gick upp
mot 30 grader i skuggan. Det var dessutom åska i
luften och mycket tuffa förhållanden speciellt för två
av våra löpare som har astmabesvär. För att krydda
anrättningen var det även svår motvind halva varvet.

Dan Bergström

Foto: Kim Hedbom

Dan Bergström var först ut och lade sig sist i fältet
eftersom han var osäker på vilken nivå han ligger på
för tillfället. Det såg ut ungefär som när hans förebild
Borsakowskij genomför sina lopp där man tror att han
tar det mycket lugnt i början men tiderna visar oftast på
att han brukar göra två mycket jämna varv i sina lopp.
Så blev det även för Dan som plockade tre löpare efter
650 meter och gick i mål på nya perset
2:03.27.
Han tyckte att det kändes tungt och det är naturligt med
den träning som har genomförts den sista tiden för att
försöka komma i form till SM men det kommer säkert
att kännas bättre redan till helgen då han springer Gurkspelen
och har lättat upp träningen ordentligt och börjat vässa farten.

  Victor Hedin

  Foto: Kim Hedbom

Därefter var det dags för Victor Hedin att testa SM-formen.
Den här gången tog han det lite försiktigt i början eftersom
astman hade gjort sig påmind och Victor låg avvaktande på
en femteplats i det starka fältet. När det var 200 kvar började
han trycka till lite extra och tre av löparna fick ge sig på upp-
loppet och Victor kom in på andraplatsen på nya perset 2:02:77,
endast slagen av duktige Anton Wåhlin med en halv sekund.

Henrik Åkerlund

Foto: Kim Hedbom

Sist ut i trion var Henrik Åkerlund som sprang för honom
"sprintdistansen" 1500 meter för att få tempo i kroppen inför
5000 meter på SM. Från början hängde han med Patrik
Carlsson från Rånäs som hade en hare med sig för att gå
under fyra minuter. Efter 900 blev det en fartökning innan
haren klev av efter 1000 och "Henke" förmådde inte växla
tempo som medeldistansarna i täten utan fick köra resten av
loppet i ensamt majestät men såg mycket stark ut i de svåra
förhållandena och landade på utmärkta 4:13:84.
Sammanfattningsvis såg det mycket lovande ut för alla tre
och det skall bli kul att följa de stundande SM-tävlingarna.

         Hassan Seidi

Foto: Kim Hedbom

Ytterligare en intressant start gjorde Hassan Seidi som är
en kille som har tränat i två månader med Mohamed och
aldrig satt sin fot på en friidrottsarena och debuterade på
"mördardistansen" 400 meter med alldeles utmärkta 54:73.
Det blir intressant att se utvecklingen framöver. Efter att ha
sett träningsdisciplinen och motivationen hos denna kille som
har sina rötter i Guinea-Bissau tror jag på en snabb utveckling
under det närmaste året. Lycka till i friidrotten Hassan!

Resultat


SEMESTERRAPPORTER

Det märks att våra kära löpare är ute och rör på sig.
Här kommer två notiser från Kingstedt´s och Cadimi´s.
De förstnämnda reste även i år över Atlanten för att
pröva lyckan i de amerikanska gatuloppen.

Den här gången kommer en rapport från New York
där hela familjen sprang "Dash and Splash" som är ett
8-mileslopp i Central Park som arrangeras av legendariska
NY Road Runners Club. John tog hem klassegern för 12-14-
åringar före brorsan Otto. Mamma Monica kom trea i sin
veteranklass och pappa Anders 12:a i sin veteranklass.
Resultat


I Kopparberg har det varit träningsläger med
Mohamed Cadimi som anförare.
Det har varit finslipning inför stundande SM.
"Henke", Victor och Bilal var några som var med på lägret.
De övriga var Mohamed Benslimane från Marocko,
Hassan Guénie, Zjamald Malsagova, Adam Malsagova,
och Azar Omar, samtliga lokala talanger,
Aboubaker Cadimi samt Kim och Chris Hedbom.
Mycket andra aktiviteter som fiske, freeriding (cykel)
och dataspel kompletterade löpträningen.


VICTOR IMPONERAR
Victors tuffa program under Världsungdomsspelen
började på lördag förmiddag med stafett 4x100m.
Victor vann med sitt lag och han avverkade sin
100-meterssträcka på en tid under 12 sek.
Segertiden för laget var 46 sek.
Under lördageftermiddagen var det åter igen dags att springa, denna gång 800m. Det slutade med ett rykande nytt pers på tiden 2.02,86 i mycket tuff konkurrens.
Söndagen började Victor med att visa att han även är en respektabel sprinter då han sprang 300m på tiden 40,30 sek. Under söndageftermiddagen var det dags för 2000m. Victor var förståeligt nog inte så pigg i benen efter två dagars tufft tävlande med sprang ändå i mål på tiden 6.01.
Henrik Åkerlund gjorde ett stabilt lopp på 5000 meter på
fredagen där han kom trea i B-finalen på goda 15:37.
/ Mohamed

Resultat


SANNA TILLBAKA
Susanna Damm har påbörjat återkomsten mot
storformen som förhoppningsvis skall infinna sig
framemot SM där hon skall dubblera på 5 och 10000 meter.
Efter sin långa virusinfektion som hon ådrog sig strax
före terräng-SM har kvalitetsträningen återupptagits med
SM som ett av årets stora mål.
Tävlingssäsongen inleddes med ett varmt och tufft millopp
på Strömstadsmilen där hon kom sexa i mycket god
konkurrens där två av de tre främsta var kenyanskor.
Bilal Cadimi var också i farten och vann den stentuffa
P12-klassen där man sprang den klassiska distansen 1 mile.
Han noterade den kanonfina tiden 5:18 och vann med 10
sekunder före tvåan
Endre Aamodt. Är denna kille möjligtvis
släkt med den inte helt obekante utförsåkaren som har tagit
hem en hel hög med OS- och VM-medaljer månne?
Brorsan Abou-Bakr Cadimi ställde upp i den stora
P9-klassen och kom in som fin nia.

Resultat


MR. BLUE PÅ GÅNG IGEN
Dan Bergström åkte till Uppsala i sommarvärmen för att
kvala in till USM på 800 meter. Han gjorde ett bra lopp
och kom in som tvåa på 2:04:88, 4/10 efter segraren
Mikeal Röjerås. Loppet visade att han är på rätt väg och
behöver lite mer snabbhetsträning så skall kvalgränsen
två minuter inte vara helt omöjlig att underskrida.

Resultat


FINA TJEJPRESTATIONER I TROSA
Ett gäng rödgula åkte ner till sommarfagra Trosa på
fredagskvällen för att genomföra det traditionella Stadsloppet.
Caroline Rönnlund visade återigen på styrka när hon dagen
efter ett hårt banträningspass körde igenom den jobbiga
8,9 km-banan på fina 37:03 och en fin 17.e plats bland de
211 fullföljande tjejerna. Stunden börjar närma sig när hon
för första gången placerar sig före förre storlöperskan
Monica Kingstedt som denna gång gick in på 36:25 och
två snäpp högre i prislistan. Duktige Lotta Tjernberg blev
26:a på 38:40 och Pernilla Zahn var 15 sekunder efter.
Även Pappa Peter var med och sprang in på 36:16.
John Kingstedt tog en fin fjärdeplats med tiden 8:39
på den 2200 meter långa banan. Klassen var P14.
Gå gärna in på den fina bildarkivet med över 500 bilder
från loppet att kolla på!

Resultat
Bilder


JOHAN PERSAR I SÄTRA
Johan Schagerström sprang den nuförtiden ovanliga
distansen 1 mile när Sommarspelen avgjordes på Sätra.
Det resulterade i ett fint pers på 5:08:70 och en andraplats
i ett sololopp där det var stor lucka fram till segraren och
även stor lucka till trean. Detta är även klubbrekord för M40.

Resultat


JOHAN PERSAR I NORRTÄLJE
Marathonlöpare Sand J:r åkte upp till Norrtälje
för att köra sitt andra 10000-meterslopp på bana
i sin löparkarriär. Efter att ha suttit i midsommarköer
och varit nära att missa starten gjorde han ett alldeles
utmärkt lopp och landade på fina 33:14, hela 45 sekunder
under sitt pers på bana. Även Martin Larsson var med i
Norrtälje och sprang in på 43:13.

Resultat


VICTOR SATTE NYTT KLUBBREKORD
Victor Hedin satte nytt klubbrekord på 1500 meter
när han sprang Hammarbyspelen i sommarvärmen
på Enskede IP. Det var bra konkurrens i detta lopp
där några av landets duktigaste 91:or ställde upp.
Hans tid, 4.21.98, räckte "bara" till en femteplats i
detta högklassiga lopp som vanns av Jonas Leandersson
från Kyrkhult på fina 4.14.06 efter en hård duell med
Jonas Lagernes från Ullevi 3/10 efter i mål.
Även Oskar Martinsson ställde upp i detta lopp och
gjorde en mycket bra insats med tiden 4.43.90.

Resultat


"HENKE" OCH CAMILO MEDALJÖRER PÅ DM

"Henke" jagar bronset

Foto: Kim Hedbom

 "Duracell" Åkerlund gjorde vad han föresatt sig,
att ta hem en medalj på DM:s 5000 meter.
Oskar Landin från Spårvägen drog upp ett hårt tempo
från start och lämnade en lucka ned till "Henke" och
Jan Amnéus från Väsby. Efter tre varv kvarstod luckan
med den skillnaden att "Henke" fick släppa Janne före sig
och denne började hårddra efter halva loppet. "Henke"
förivrade sig inte utan sprang in för en kassaskåpssäker
bronspeng. När det var två varv kvar började Oskar se sig
om bakåt och det vet vi alla att det inte är något bra tecken.
Så även denna gång när Janne avslutade med två starka varv
och hade inga problem att passera och ta hem guldet.

Camilo rullar med

Foto: Kim Hedbom

Det var länge ovisst om Camilo Martinez skulle kunna
ställa upp i detta DM efter att ha haft halsont i en veckas
tid och var tvyngen att stå över helgens Huddingespel
där han skulle vässa farten med ett 400-meterslopp.
En nervös Camilo som inte visste var han stod efter
sjukdomen ställde sig på startlinjen. Det märktes ganska
omgående att allt inte stod rätt till och han fick mjölksyra
redan efter 300 meter och ändå gick första varvet så pass
lugnt som 62 sekunder. Efter ett varv skruvade Thobias
Ekhamre upp farten och fick direkt en lucka ner till de
övriga och han kunde relativt enkelt springa hem sin
andra guldmedalj på två dagar. Bakom var det desto mer
ovisst där det låg tre löpare och krigade. Förutom Camilo
var det Sami Tesfaldet från Tyresö och Tomas Holmqvist
från Kungsängen. Den senare pallade inte med tempot
utan bröt efter 500 meter som framgår av bilden här ovan.
Den normalt spurtstarke Camilo hade inte mycket att sätta
emot denna gång när hans kropp inte ville vara med och de
sista 100 meterna var det Sami som var den klart starkaste.
Omedelbart efter loppet var det en besviken Camilo som hade
siktat på att gå under 2 minuter och kriga om guldet med efter
att allt lagt sig och medaljen hade delats ut måste han vara nöjd
med sin insats och gjort sitt bästa efter omständigheterna.

Carro mot pers igen

Foto: Kim Hedbom

Så var det återigen dags för Caroline Rönnlund att beträda
löparbanorna i sitt tredje lopp på fyra dagar. Efter persen i
de två första på 800 och 1500 meter befarade vi att det skulle
kännas av i kroppen. Efter första finalloppet som vanns på
beskedliga 2:16 efter ett lugnt förstavarv på 72 sekunder så
kände alla i det andra loppet att chansen fanns till medaljer.
Detta gjorde att utgångsfarten var betydligt högre och första
varvet gick runt 67 sekunder. "Carro" hade inga problem att
hänga med utan öppnade de första 200 på 33 och sänkte
avsiktligt farten på den andra 200-ingen för att inte knäcka
sig. Det märkliga var att efter fartsänkningen tog hon ändå
igen en stor del av försprånget fram till täten. Sista 300
meterna körde hon bara allt hon hade och tog tre placeringar
och landade återigen på nytt pers, 2:24:36. Nu återstår att
gå in i en specifik period och börja med riktig fartträning
efter en bra grundträningsperiod med mycket distanslöpning.
Sedan blir det spännande att se vad det blir för tider när det
är junior-SM på hemmaplan i augusti. Både Camilo och Carro
har hemma-SM i sikte som första-års M22 respektive K22.

Johan debuterar på 5000

Foto: Kim Hedbom

Johan Sand gjorde en mycket fin debut på 5000 meter.
Han har endast sprungit ett banlopp tidigare i sin karriär
och den gången gällde det 10000 meter. Johan har en
fantastisk förmåga att lägga upp jämna lopp och det såg
i början ut som att han tog det överdrivet försiktigt men
som så många gånger förr visade det sig att han fick betalt
för det i senare delen av loppet där han passerade flera
löpare och fick häng på klungan efter tättrion. Tiden för
marathonlöpare Johan blev så pass bra som 16:07.
I samma lopp gjorde Ulf Eriksson ett försök att gå under
16 minuter men efter att ha öppnat första varven i allt för
optimistiskt tempo blev det en mycket tuff andradel av
loppet och han rasade ner i fältet och kom i mål på 16:37.
Fjärde man i det rödgula startfältet var veteran-Johan
Schagerström som satte ett nytt fint klubbrekord för M40
med den fina tiden 17:39:56, speciellt bra med tanke på
att han fick springa ensam och dra i den starka vinden.

Resultat


CARRO UNDER DRÖMGRÄNS
OCH FIN DEBUT AV KAJSA

Nöjda med loppet

Foto: Kim Hedbom

Första dagen av senior-DM på Sätra bjöd på
högsommarvärme där termometern fortfarande
låg på 27 grader när damernas 1500-meterslopp
avgjordes på kvällen.
I starten av loppet märktes det inte att debutanten
Kajsa Berg gjorde sitt första lopp på bana utan hon
klev fram helt respektlöst och låg i täten vid ingången
till första kurvan. Något försiktigare öppning av
Caroline Rönnlund som lade sig i den nedre halvan
av fältet. Efter att ha fått den första mellantiden vid
200 meter tyckte hon att det gick för långsamt så hon
avancerade fyra placeringar och fick kontakt med
tätklungan. Efter 1000 meter var det ombytta roller
när orutinen på bana satte in för Kajsa och hon började
stumna till men Carro däremot höll tempot loppet igenom
och hade en fight om bronspengen med Cecilia Norrbom
från Tureberg men kunde inte hänga på när denne tempoväxlade
vid ingången till sista kurvan. Carro´s nya pers blev så pass
bra som 4:58:65. Bakom henne kämpade Kajsa sig
igenom loppet och debuten resulterade i fina 5:01:63.
Vann gjorde supertalangen Vendela Mindelöf som är född
-92 på kanonfina 4:43:29 före rutinerade senioren Anja
Lindberg från Spårvägen ett par sekunder efter.

400-meterspassering

Foto: Kim Hedbom

Resultat


VICTOR OCH CAROLINE DAGENS HÖJDARE

Strålande glad
Caroline

Foto:
Kim Hedbom

Victor Hedin och Caroline Rönnlund stod för två
riktiga kanonlopp när den tredje och sista dagen
av Huddingespelen avgjordes på årets första hög-
sommardag med en temperatur på 28 grader och
stekande sol. Under dessa förhållanden gjorde många
långlöpare fina insatser på det avslutande 3000-meters-
loppet. Främst tänker vi på Henrik Åkerlund som gjorde
ett mycket stabilt lopp och landade på fina 9:02 och åter-
igen visade att han är på rätt väg mot storformen.
Det var flera rödgula goda insatser i detta lopp där
Johan Schagerström och Thomas Malmgren låg ihop
som oskiljaktiga under de två första kilometrarna.
Då ökade Thomas farten ett snäpp för att komma
under 10 och landade på 9:59 och Johan kom
in på nytt pers runt 10:10.
För att återgå till "Carros" fina lopp så fick hon starta
på 800 med F19-tjejerna och visade på bra självförtroende
denna gång och var inte rädd för att gå med i 2:20-tempo.
Det såg mycket lätt ut fram till 600 meter då det började
stumna till lite och hon fick kämpa sig in i mål på nya
perset 2:26. Det här var ett uppladdningslopp inför DM
på tisdag och onsdag där hon dubblerar med 1500 meter.
Grattis Carro till nya perset igen och att löpningen börjar
kännas rätt med alla astmaproblem och järnbrist m.m.
Ett annat fint 800-meterslopp stod superveteranen Nisse
Olsson för när han denna gång försökte med en ny taktik
och gick ut med ett lugnare tempo och sprang ut ordentligt
först vid 500 meter och landade på nytt klubbrekord.
Så var det återigen dags för Victor Hedin att ta upp kampen
med landets bästa 91:or på 2000 meter. Det blev ett riktigt
superlopp där Victors tuffa motståndare Joel Lundin denna
gång drog det längsta strået genom en riktig hårdkörning
de två sista varven. Tiderna blev fantastiskt fina där Victor
missade 6-minutersgränsen med endast 65/100 och Joel
fick 5:58. Tiderna innebar att de lade sig som etta och tvåa
i sverigestatistiken på distansen.


SVENSKT REKORD I MILE(S)LOPPET!

Yngst och äldst på milen

Foto: Kim Hedbom

Många rödgula toppinsatser presterades under den
andra dagen av Huddingespelen. När det gällde löparna
så var en av dagens höjdare ett rekordförsök på 1 mile
av Uppsalaveteranen Miles Fleetwood som passade på
när solen sken som bäst och startfältet var välfyllt.
Svenska rekordet för M65 krossades fullkomligt av den
heltidslöpande Miles och tiden noterades till 5:46:56.
Det var mycket HAIS i detta lopp där flera passade på
att testa formen inför kommande tävlingar.
Inte helt oväntat var Uffe Eriksson främst av dessa och
fick det svar han önskade i detta tempopass inför
DM 5000 meter senare i veckan som de flesta i detta
lopp har som nästa stora mål på tävlingsagendan.
Warsame Jama debuterade på denna tuffa distans dagen
efter att han debuterat i en annan tuff distans, 3000 m/hinder.
Han klarade detta med fullt godkänt i bagaget och visade
att han har tränat bra under våren.
Dagens elithöjdare var DM-loppet 800 meter P15 där fem
av Sveriges tio främsta -91:or stod på startlinjen.
Anton Wåhlin tog kommandot direkt från start och drog
upp ett tempo som pekade på en tid under två minuter.
Hakade på gjorde Victor Hedin och hängde med i rygg
upp till 500 meter då han tog över ledningen och ökade
tempot. Victor höll tempot ända in i mål men Anton
lyckades bita i och vann efter en 100-metersspurt där
han visade att han är mycket snabb på kortare distanser.
Alexander Liss och Erik Sönnerfors förmådde inte hänga
med efter Victors fartökning och blev klart distanserade
med 4 respektive 5 sekunder. Anton´s tid 2:01:20 och
Victor´s 2:03:00 förde dem upp som tvåa och fyra i
Sverigestatistiken och loppet är det klart bästa som
har sprungits bland 15-åringarna i år.
Vi väntar nu bara på vem som blir först under dröm-2.
Självklart var det pers för Victor och det blev det även
för duktige Oskar Martinsson som persade ner till 2:14.
Vi hade väntat oss en till kille som kunde kämpa om
topplaceringarna, Joel Lundin, men när fartökningen
kom mäktade han inte med att hänga på och bröt
loppet kort därefter.

Resultat
Bilder


JOHAN TVÅA PÅ BLODOMLOPPET
Efter Johan Sand´s toppinsats på Stockholm Marathon
trodde man att han skulle ta det lugnt ett tag och njuta
av träningsvärken men Johan ville annat.
Han ställde upp i Stockholmsupplagan av Blodomloppet
och gjorde detta så pass bra att han kom in som andra man
i 10-kilometersloppet. Om man betänker att det endast gått
tre dagar efter målgången på Stadion och detta var ett
"återhämtningslopp" så är det fantastiskt bra att prestera
en så pass bra tid som 35:05 och komma tvåa bland 68 löpare!

Resultat


SEGER FÖR REGIONSLAGET

45 års åldersskillnad på pallen

Foto: Kim Hedbom

Här poserar några av alla aktiva som gjorde kanoninsatser
när det var dags för final i Regionsserien.
Segermarginalen skrevs till ynka tre poäng till tvåan
Gotlands FI och där avslutande stafetten var helt
avgörande eftersom HAIS ledde med endast två poäng.
En säker andraplats före Örebro i stafetten säkrade segern.
Laget fick sina efterlängtade medaljer men det blir
Gotland som får ta klivet upp i Svenska Cupen eftersom
vi redan har ett lag med där.
Som ni ser på prispallen har vi hög standard från ungdom
till veteraner. Yngsta deltagaren Oskar Martinsson står här
tillsammans med den äldste Jöran Westberg, 14 respektive 59 år.

Johan kämpar på

Foto: Kim Hedbom

På löpsidan inledde 800 meter där veteranen Johan
Schagerström ställde upp efter återbud från flera håll.
Det var första gången han provade på sträckan och
gjorde en fullt godkänd insats men var enormt trött
och han fick erfara vad denna distans går ut på.
Dvs. att vara "spyfärdig" efter halva distansen och ändå
bita ihop och köra ännu hårdare. Det behövs några lopp
innan man lär sig detta och är mentalt förberedd.

Uffe i täten

Foto: Kim Hedbom

Näste man ut på löparbanorna var långlöparen
Ulf Eriksson. Han hade denna gång bestämt sig för att
gå ut i ett lagom tempo och passerade första tusingen på 3:05.
Han hade i detta läge släppt iväg en vilt satsande Martin Stjernlöf
representerande Råby-Rekarne och det visade sig vara helt rätt
taktiskt sett. Uffe hade med sig Olof Thunegard tävlandes för
Gotländsk Friidrott i bakhasorna och dessa två fick ganska
omgående en lucka ner till fjärdeplatsen. Efter att ha sänkt farten
i hopp om att gotlänningen skulle hjälpa till att dra för att hjälpa till
att ta igen avståndet till en tröttnande Martin Stjernlöf insåg att han
fick ta hand om grovjobbet själv och efter att ha ökat farten på
fjärde varvet och gått upp i ledningen på sjätte fick Råby-löparen
en mental kollaps och bröt loppet ett varv efter att ha blivit
omsprungen. I detta läge hade Olof Thunegard fått en närmast
perfekt resa i det blåsiga vädret och bara behövt ligga bakom
i draget och när det var 600 kvar gjorde han ett ryck som Uffe
inte kunde svara på efter att ha gjort slut på krafterna i dragjobbet.
Kassaskåpssäker andraplats och det känns som att Uffe är på väg
att hitta formen igen efter en tung vår med många veckors sjukdom.

Oskar i mästerskapsdebut

Foto: Kim Hedbom

Så var det då dags för dagens yngste deltagare i
rödgult, nämligen Oskar Martinsson som endast
två dagar efter Minimaran, där han gjorde ett kanonlopp,
ställde upp i sitt första stora mästerskapslopp.
Det fanns flera storheter på startlinjen, bl.a. Kalle Wåhlin
som tog täten men gick ut i ett makligt tempo.
Oskar låg kyligt kvar i klungan och väntade på vad som
skulle hända i loppet. På det tredje varvet började farten
skruvas upp och Oskar fick släppa tätklungan men låg
kvar och drog andraklungan som femteman. När det var
300 kvar tackade Östhammars Joakim Berggren för draghjälpen
och drog iväg men Oskar bet ihop och när upploppet närmade
sig var han åter jämsides och försökte att ge allt i spurten men
fick se sig slagen med 14/100 och gick in på en fin 6:e plats.
Sammanfattningsvis så stod samtliga löpare för mycket bra
insatser och kom från dagens övningar med guldmedaljer
och stärkt självförtroende i bagaget.
Grattis säger vi till hela truppen som gjorde alldeles
lysande insatser och visade att vi har en fantastisk bredd
och kan hålla en så pass hög standard i utvecklingslaget!

Resultat
Bilder


VICTOR PERSAR PÅ
Victor Hedin tog ytterligare ett steg närmare drömgränsen
när han på Lindens U-spel noterades för 2:04:42.
Han fick denna gång ge sig för hemmaklubbens
Anton Wåhlin som gick i mål på 2:03:88.
Dessa två lär mötas flera gånger under säsongen som får
sin kulmen på SM i augusti.

Resultat


BILAL TOG FJÄRDE SEGERN

Bilal Cadimi gjorde det igen!
Han vann Stockholm Minimarathon!
Efter att ha tränat väldigt lite löpning till förmån
för fotboll lyckades han ändå vinna denna stora tävling.
Flera fina resultat kan man se om man kollar in resultatlistan.
Det var hela 49 st. HAIS:are som ställde upp denna gång.

F9 Stina Rosenberg tvåa.
F11 Louise Gabrielsson 5:a
F12 Sandra Håkansson 5:a
F8 Frida Svan 6:a
P9 Jesper Arbinge 7:a
P12 Felix Jungar 7:a och Otto Kingstedt 10:a

 

Intervju med Bilal Cadimi
 
Mohamed: Gratulerar Bilal till segern. Hur känns det? Bilal: Jo det känns bra, jag tycker att jag hade tur idag , jag har inte tränat någonting inför varken våren eller sommaren men jag har spelat mycket fotboll.
Mohamed: Och fotboll är en bra träning också, man ska variera olika idrotter om man är i din ålder Bilal.
Bilal: Visst, det känns också som några delar av kroppen fått vila från löpning (säger en leende Bilal)
Mohamed: Bra, hur ser sommaren ut?
Bilal: Först åker jag med familjen på semester sedan kommer jag att tillbringa resten av mitt sommarlov med mina kompisar i Kopparberg bland annat Victor Hedin, Chris Hedbom, etc..
Mohamed: Hur är med löpningen?
Bilal: Jo det kommer att bli några pass visst, men först måste jag spela några matcher med min nya fotbollsklubb Kopparbergs FK, vi leder faktiskt vår serie.
Mohamed: Lycka till Bilal och tack!

This simple but powerful - these two powerful enough, then chanel replica handbags is to describe the emergence of coarse particles with fine leather bowling bag. Due to the shape of graceful woman, as the most heart and appearance before - great! Choose between white chanel replica or pale nude - simple chanel replica requires a simple color. If you want a safe, black, brown choose to meet your jacket. Golden signs "Burberry" carefully planned to lower the front. Chanel replica manufactured by Italian craftsmanship (you have to love) - This is a soft grain leather bag bow structure. EDGE is painted leather handle and shoulder strap can be separated volumes. Function and the inner bag and cotton lining, this is a package of accessories and daily work. Kelly when read our article: chanel replica tie Small bag Fall 2015 Collection", she thought: "I have gotten a mini, forget about small". Thailand chanel replica sale, since then, new colors that are chanel replica release, has been re-introduced into the leather and style, it is of chanel replica new "classic". So far, it is available in a size large and small, after the Fall 2014 collection, surprisingly, chanel replica sale we have introduced the mini version. Taitoto is, is famous for its knot at the end of the chanel replica handbags. This is, in part, inspired by the phantom tote with its side wings. In fact, the side wings of the tie tote bag of, spread the much larger that the wing due to the more practical lot of space to make easy. It can be carried out in all-season's handbag timeless. Kelly bought her mini tie chanel replica in pure black and crispy calfskin. chanel replica sale noticed that you are very made of high quality. In 3600 USD Celine boutique - size 'X9' close micro luggage tote, in a (length x H) 10, the price is $ 3500 around the $ 4400 SGD.

 

Till arkivet