Löpargruppen
Tävlingar
Träningar
Löparnyheter
Arkiverat
Länkar
Bildgalleri
Veckans Bild
Presentation
Aktiva
Tränare
Huddinge AIS
              

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM I STÖRRE FORMAT


MINILÄGER FALUN
Text: Ingmarie Nilsson
Foto: Lena Kullstam

Miniläger startsida.jpg (40218 byte)
RAPPORT EFTER DAG TVÅ
Lite rapport från norr.
Sex härliga tjejer från HAIS  kom upp till mig i går, fredag, för att bo på Grand Hotell (www.spa-sport.nu) två nätter. "Spa-weekend" heter paketet och är ett klipp!
Vi har det kanonbra!! Trots skitväder. Eller nej, det var faktiskt ok i förmiddags men jag hade ju hoppats få bjuda på ett vykortsvackert Falun med mjukt knarrande snötäckta löpvägar. Men tji fick jag. Inte ens värsta skidentusiasterna syntes till på den lilla kvarvarande snöplätten uppe vid Lugnets skidanläggning.
Nåja. Vad är väl en bal på slottet mot småregn, slask, gråmulet och ett fantastiskt (Huddinge) tjejgäng??!
Just det, ingenting!
Efter ett helt makalöst pusslande kom vi fram till hur vi skulle lösa lördagens förmiddagspass. Inte helt lätt att få ihop logistiken, men det blev ganska bra till slut. Johanna fick skjuts av Caroline och Lena upp till Simhallen på Lugnet. Det blev ett 90 minuters wetwest pass i poolen som hon tyckte var toppen! Trots att hon fick köra själv. Mycket plats och behaglig temperatur.  Jag, Kajsa och Catharina sprang upp dit, till Lugnet alltså, där Caroline och Lena hakade på en bit.  Tyvärr var de i vanliga fall jättefina stigarna i skogen à la skridskobana men ingen stöp i backen utan alla höll sig på benen. Även jag. ;-)
Förutom att alla körde styrka på hotellets fina gym efter löpturen så hann Johanna, Lisa och Lena med att få massage på förmiddagen. (Toppklass!)
Pizza Falun.jpg (38862 byte)
Caroline, Kajsa och Catharina hann "göra stan" och shoppa loss. "Shoppingdjävulen" drabbade sen även Johanna och Lisa. Nöjdast var nog Johanna som hittade värsta grejerna till halva priset. Lisa lyckades hitta typ de dyraste byxorna i hela Falun, och det är inte stort ska ni veta, så de fick hänga kvar i affären. (Tips om någon vill överraska henne. Affären heter Byxshopen.)

Proppmätta efter den gemensamma lunchen, men sååååå laddade, satte vi oss sen på spiningcyklarna. 90 minuter non-stop. Kanonkul! Och svettigt! I halvlek serverade Grand gymet energibars och dricka. Fantastisk service!
Efteråt blev det gemensam stretch och lite andra övningar. Förutom Catharina som la sig på massagebänken och njööööt.
Dagen avslutades hemma hos mig med lite kvällsmat och massor av prat och skratt. Tack tjejer för att ni ville komma och tack för presenten! Ni är underbara!
Tjejmiddag hos Ingmarie.jpg (41155 byte)
I morgon är det löpning kl. nio. Johanna får sällskap av Lisa i poolen. Vi andra får sällskap av varandra och minst en kille. Per Dicander, triatlet i Dalaregementet, ska med oss (kackel)hönor. Men han är ganska bra på att hålla låda själv så han kommer lätt att platsa.
Min bästa löparkompis Peter har ont i vaden men underverk har skett förr så kanske han kan haka på med. Fler krokar är utlagda så det blir spännande att se hur många vi blir.
Måtte vädergudarna vara med oss så vi ialla fall slipper snöglopp och isbitar uppifrån.
Men som det heter; "det som inte dödar det härdar". Eller var det "det som inte härdar dödar"...?
/Ingmarie
Koppargruvan.jpg (39174 byte)
RAPPORT EFTER TREDJE DAGEN
Tänk att en helg kan gå så fort. Nu har tjejerna åkt hem och det känns så TOMT!
Det har varit en underbar söndag. T.om. vädergudarna var med mig.
Strålande sol och någon minusgrad i morse. Lena skjutsade upp Lisa och Johanna till simhallen. De två sistnämnda körde wetwest, solade och bastade och hade en helskön förmiddag. Jag, Caroline, Kajsa och Catharina "plockade upp" Lena efter att vi sprungit upp till simhallen. Vi fick dessutom fint sällskap av Per Dicander och Maria Robertsson från Dalaregementet. Mycket uppskattat! Turen gick runt sjön Varpan. Ganska exakt 15 km runt hela och med en extra tur runt Falu Koppargruva fick några av oss ihop till runt 2½ timmar. Inte så illa!
Lena och Caroline vände efter en bit. Lena för att hinna tillbaks till Grandgymets "Body Pump" och Caroline till sin massage som var sååå ljuvlig. Sa hon alltså. Jag har ju bara fått lyssna på alla rosor som strötts över de där knådarna.
Hm.. Måste nog boka in en tid där. Verkar vara grymt bra. Alla har varit helt lyriska efteråt. Kajsa som var sist in för knådning verkade sväva på moln efteråt.
Magic!
Lunchen blev lite utspridd, men mätta och belåtna traskade vi upp till ett av Sveriges världsarv. Falu Koppargruva. (www.varldsarvetfalun.se/index_se.htm) 
De hade ordnat en extra tid bara för oss och vi fick en fantastisk tur under jord.
Av de 3 MILEN småvägar gick vi 700 METER. Snacka om logistik..Hur fick de ihop allt? Det fanns ju inte precis GPS då. Inte ens lampor.
I´m impressed! Men fy sjutton vilket liv de levde. Plötsligt blev intervaller och tröskelträning en barnlek.
Behövs lite perspektiv på tillvaron ibland... Fika i Bagarstugan med mumsiga kakor och helmysig miljö blev det innan vi traskade tillbaks genom Faluns äldre kvarter. Underbart gulliga och fina hus. Några som t.o.m. funderade på om de kanske skulle köpa en liten stuga där. Kanske det blir en HAIS filial i Falun så småningom?
2007 258.jpg (27573 byte)
Godis och annan färdmat inhandlades, väskorna hämtades och sen tåget hem för fem i gänget. Caroline körde bilen hem till Sandviken. Själv cyklade jag hem till Vasagatan. Alla var eniga om betyget på helgen. Tio av tio möjliga poäng.
Massagen fick t.o.m 10+.
Var det något i luften i det där rummet eller? Något med bänken? Eller var de bara så himla bra?
Nästa läger är redan spikat. Midsommar. Det blir träning, träning,lite mer träning, midsommarstångsresning, midsommarstångdans, knätofs, fiol och hela biddivitten!

Vid tangentbordet
Ingmarie Nilsson

 

 

TILLBAKA TILL GALLERIET